Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вимагати у НБУ відміни постанови, яка передбачає здійснення операцій з обміну валют тільки за наявності паспорту

Член фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Терьохін заявив, що фракція вимагатиме у Національного банку України відміни постанови, яка передбачає здійснення операцій з обміну валют тільки за наявності паспорту. "Тому ми категорично проти такого методу збору інформації, яка є конфіденційною, і вимагатимемо від НБУ відміни цієї постанови до створення автономної конфіденційної системи збору і накопичення інформації про громадян України", - заявив Терьохін.
Архів
Сказано 23 вересня 2011 р.

Джерело

  • http://mignews.com.ua/ru/articles/87000.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt/reports.dep2?PERSON=979&SKL=7
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0021-03/ed20121003
  • http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0840-12
  • Інформаційний запит проекту
  • http://news.tochka.net/92861-natsbank-uprostil-obmen-valyut-no-ostavil-pasporta/

Результат

Станом на 19 жовтня 2012 року, не було жодної інформації щодо дій Сергія Терьохіна, спрямованих на скасування постанови НБУ, яка передбачає здійснення операцій з обміну валют тільки за наявності паспорту. Крім того, нардеп не вніс на розгляд Верховної Ради жодного законопроекту, який стосувався спрощення валютних операцій. Зауважимо, що проект "Слово і Діло" 19 вересня 2012 року звернувся до Сергія Терьохіна для надання відповідної інформації, однак відповіді не отримав.

(Довідка. Згідно з чинним законодавством, для обміну валюти громадяни України мають надавати паспорт. На час проведення ЄВРО-2012 Нацбанк лише тимчасово призупиняв дію зазначеної постанови).