Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко обіцяє докласти зусиль, щоб запобігти сутичкам ГПУ з іншими правоохоронними органами

18 серпня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв зробити все можливе, щоб у майбутньому сутички між ГПУ і іншими правоохоронними органами не повторювались (відео 2:09 - 2:20). Нагадаємо, що 12 серпня на вулиці Симона Петлюри, 7/9 в Києві відбулася масова сутичка працівників НАБУ та Генпрокуратури.
Виконано
Сказано 18 серпня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=ZCQ900coxOU
  • https://www.unian.net/politics/2373853-publichnost-spora-mejdu-gpu-i-nabu-byila-nepravilnoy-lutsenko.html

Результат

30 січня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко визнав, що публічність суперечки між ГПУ і Національним антикорупційним бюро була «неправильною», і запевнив у тому, що зацікавлений в спільній роботі для досягнення результатів у сфері боротьби з корупцією.

Раніше, ГПУ і СБУ затримали співробітника антикорупційного бюро, який нібито вирішив підкупити першого заступника голови Державної міграційної служби. У НАБУ заявили, що це була спецоперація відомства, яку зірвали спецслужби.

Після цього сторони конфлікту звинуватили один одного в незаконності дій. Зокрема, Артем Ситник заявив, що метою спецслужб було зірвати всі операції НАБУ і розкрити всіх агентів бюро.

Враховуючи наявність робочого конфлікту між НАБУ та ГПУ і при цьому відсутність сутичок між співробітниками правоохоронних органів редакція АП «Слово і Діло» присвоює обіцянці статус «виконано». Також варто додати, що генпрокурор Луценко націлений на припинення конфлікту.