Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ємець заявив, що фракція «Народного фронту» не голосуватиме за зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу, поки там знаходяться російські війська

4 червня 2016 року народний депутат України Леонід Ємець заявив, що фракція «Народного фронту» не голосуватиме за зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу, поки там знаходяться російські війська (відео:0:13). Зазначимо, що запропонований Президентом проект закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» передбачає можливість специфічного порядку здійснення місцевого самоврядування в окремих адміністративно-територіальних одиницях Донецької і Луганської областей, які будуть визначатися окремим законом.
Архів
Сказано 4 червня 2016 р.

Джерело

  • http://nfront.org.ua/news/details/narodnij-front-ne-golosuvatime-za-osoblivij-status-donbasu-poki-tam-znahodyatsya-rosijski-vijska-leonid-yemec
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55812
  • https://www.rbc.ua/rus/news/poroshenko-podcherknuli-proekt-zakona-a-predostavlyaet-1441014383.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55812
  • https://ru.tsn.ua/politika/rada-prinyala-zakon-poroshenko-o-reintegracii-donbassa-1005830.html

Результат

На початку жовтня 2017 року парламент ухвалив проект закону №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», яким продовжив дію особливого статусу ОРДЛО. Таким чином, останній вводиться в окремих районах Донецької і Луганської областей після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Фракція «Народного фронту» майже всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект.

Станом на жовтень 2018 року Верховна Рада не розглядала проект закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2217а.

У 2019 році народного депутат не було переобрано до складу ВРУ нового скликання. Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки"