Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук пообіцяв всебічно сприяти звільненню Романа Ілитчука

23 травня 2016 року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв всіляко сприяти військовослужбовцю Роману Ілитчуку на державному рівні та відстоювати позицію бійця, якого утримують під вартою у Донецькій області (відео 02:50-03:07).
Виконано
Сказано 23 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DOYQ9jABR9U
  • http://stanislavske.tv/prykarpatskoho-bijtsya-romana-ilytchuka-yakyj-znahodyvsya-u-sizo-razom-iz-separatystamy-vypustyly-na-poruky/
  • Лист заступника голови Івано-Франківськох ОДА Ярослава Паранюка
  •  Лист керівника апарату ОДА Маланій Романа
  • http://gk-press.if.ua/122479/
  • Лист виконувача обо'язків військового прокурова Донецького гарнізону полковника юстиції Величко А.П.

Результат

2 червня 2016 року суд звільнив Романа Ілитчука на поруки міського голови м. Яремче Василя Онутчака, однак з бійця не було знято обвинувачення, йому лише змінили запобіжний захід, слідство триває. За сприяння голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука обласною державною адміністрацією надіслано звернення до керівників Генеральної прокуратури України, Військової прокуратури України та Міністерства внутрішніх справ України з проханням взяти під особистий контроль розслідування кримінального провадження у справі Р. Ілитчука. За інформацією Генеральної прокуратури України дане звернення взято на контроль Генеральної прокуратури та здійснюється військовою прокуратурою Донецького гарнізону. Станом на червень 2017 року ситуація не змінилась і ніякої додаткової допомоги з боку Івано-Франківської ОДА не було помічено. За інформацією військової прокуратури АТО Донецького гарнізону досудове розслідування у справі Романа Ілитчука зупинено.