Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Спориш пообіцяв сприяти облаштуванню доріг округу

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №15 Іван Спориш у своїй передвиборній програмі пообіцяв сприяти облаштуванню доріг округу.
Виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12470
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12470
  • Лист заступника голови Шаргородської районної державної адміністрації Миколи Гавліцького від 8 лютого 2017 року
  • Лист голови Чернівецької райдержадміністрації Олега Антонюка від 8 лютого 2017 року
  • Лист першого заступника голови Тульчинської райдержадміністрації Віталія Побережника від 9 лютого 2017 року
  • Лист голови Холодівської сільської ради Юрія Деркача від 13 лютого 2017 року
  • Лист заступника голови Мурованокуриловецької райдержадміністрації Валерія Козачишена від 9 лютого 2017 року
  • http://vinnytsia.solydarnist.org/?p=6445
  • file:///C:/Users/user29/Downloads/10_2376_00_G_C_ZAP.PDF
  • http://vinnytsia.solydarnist.org/?p=6904

Результат

У відповіді на наш запит в лютому 2017 року заступник голови Шаргородської районної державної адміністрації Микола Гавліцький повідомив, що на території району з листопада 2014 року по теперішній час облаштування доріг державного значення проводив Шаргородський дорожньо-ремонтний пункт філії «Жмеринський райавтодор». Дороги комунальної власності облаштовували територіальні громади за рахунок коштів місцевих бюджетів та субвенції державного бюджету.

Голова Чернівецької райдержадміністрації Олег Антонюк повідомив, що у зв'язку з обмеженим фінансуванням у 2015 році ремонт доріг здійснювався за рахунок коштів місцевих бюджетів відповідно до існуючої проектно-кошторисної документації. Всього було витрачено більше 1 мільйона гривень. В 2016 році проводились поточні та капітальні ремонти доріг комунальної власності за рахунок бюджетних коштів сільських рад позабюджетних коштів. Всього використано 1,5 мільйона гривень.

В свою чергу, перший заступник голови Тульчинської райдержадміністрації Віталій Побережник повідомив про проведені ремонти доріг в районі без допомоги Івана Спориша.

Згідно листа голови Холодіївської сільської ради Тульчинського району Юрія Деркача Спориш в облаштуванні доріг не сприяв.

Заступник же голови Мурованокуриловецької районної державної адміністрації Валерій Козачишен повідомив, що в 2016 році завдяки депутату на капітальний ремонт дорожнього покриття вулиць Комарова та Соборної в смт Муровані Курилівці із державного бюджету було виділено субвенцію на розвиток окремих територій в розмірі 2,5 мільйона гривень.

21 листопада для уточнення статусу обіцянки нами було направлено запит народному депутату.

Наприкінці січня вказаний запит було направлено повторно.

У квітні депутат разом з головою районної організації БПП провів зустріч у Мурованих Курилівцях, в ході якої обговорювалося питання ремонту доріг.

Пізніше, в ході зустрічі нардепа з жителями виборчого округу він пообіцяв вивчити питання ремонту дороги до села Поляна та розглянути можливі шляхи його вирішення.

Наприкінці червня Іван Спориш направив запит прем'єр-міністру Володимиру Гройсману щодо будівництва дороги державного значення через с. Високе Томашпільського району, та запевнив, що у разі позитивного вирішення питання до співфінансування цього проекту будуть залучені кошти сільської ради, с/г підприємства, фермерів, підприємців та мешканців села.

Обіцянка вважається виконаною.