Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко планує підготувати проект закону, завдяки якому усуваються протиріччя щодо існування Генеральної інспекції в ГПУ

27 березня 2016 року народний депутат України Юрій Луценко заявив, що планує підготувати проект закону, завдяки якому прокуратура зможе через Генеральну інспекцію вичистити власні ряди від корупціонерів, провести конкурс, а результати цього конкурсу повинен підписати новий Генеральний прокурор, якого підтримає суспільство.
Архів
Сказано 27 березня 2016 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=59260
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58789
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=59046

Результат

19 квітня 2016 року у ВРУ було зареєстровано законопроект №4469 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України та Державного бюро розслідувань", за авторством Сергія Алєксєєва та Руслана Князевича. Законопроект дозволяє законодавчо закріпити статус Генеральної інспекції в ГПУ, як відповідної структури прокуратури. 11 травня ВР не підтримала ухвалення даної ініціативи.

11 травня 2016 року народні депутати Віктор Король та Сергій Драюк зареєстрували законопроект №4645 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури України”, яким також усуваються протиріччя щодо існування Генеральної інспекції в ГПУ. 12 травня проект закону було ухвалено в цілому. Юрій Луценко підтримав ухвалення даного закону.

Враховуючи, що законопроект був розроблений без участі Юрія Луценко та був зареєстрований в короткий проміжок часу від дати обіцянки вже іншими народними депутатами, ІА “Слово і Діло” надає обіцянці статус “архів”.