Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мельник пообіцяв підвищення якості надання медичних послуг шляхом затвердження стандартів

12 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №187 Сергій Мельник у своїй передвиборній програмі пообіцяв підвищення якості надання медичних послуг шляхом затвердження стандартів.
Виконано
Сказано 12 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_arh_golos?g_id=1162208&n_skl=8
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_arh_golos?g_id=1565208&n_skl=8

Результат

6 березня 2017 року Верховна Рада України ухвалила законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я (№2309а-д). Серед основних положень законопроекту варто виділити наступні:

- Уточнено особливості організаційно-правового статусу закладів охорони здоров’я, їх класифікацію, вимоги до установчих документів та управління.

- Встановлено спрощений порядок реорганізації закладів охорони здоров’я – державних та комунальних установ у казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства, зокрема порядок переоформлення ліцензій, інших дозвільних документів.

- Встановлено ряд стимулів, в тому числі фінансових, для реорганізації закладів охорони здоров’я – державних та комунальних установ у казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства.

- Урегульовано особливості укладення трудових контрактів з керівниками закладів охорони здоров’я.

Уточнено можливі джерела фінансування надання медичної допомоги закладами охорони здоров’я.

- Уточнено існуючу гарантію, що кошти не використані закладом охорони здоров’я (крім державних та комунальних установ) у поточному році, не будуть вилучатись, та можуть використовуватись таким закладом на фінансування його діяльності (зокрема, на оновлення матеріально-технічної бази). Таке невикористання коштів не може бути підставою для зменшення фінансування у наступному бюджетному періоді.

- Урегульовані окремі питання, пов’язані з договорами про медичне обслуговування населення. Договори про медичне обслуговування населення будуть укладатись відповідно до спеціального порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України, який замінить процедури державних закупівель, які внаслідок своєї складності та тривалості можуть призвести до перебоїв в наданні медичних послуг населенню.

14 листопада 2017 року Верховна Рада України ухвалила законопроект про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості (№7117). Даний законопроект сприяє:

- раціональному розподілу та витрачанню бюджетних коштів на розвиток охорони здоров’я із урахуванням потреб населення, яке проживає у сільській місцевості;

- ефективній взаємодії держави та місцевого самоврядування щодо розвитку та модернізації мережі закладів охорони здоров’я;

- максимальному територіальному наближенню медичного обслуговування до населення;

- забезпеченню належної оснащеності медичним обладнанням закладів охорони здоров’я, оплати праці медичних та фармацевтичних працівників у сільській місцевості, надання їм житла і службового транспорту для надання медичної допомоги.

Народний депутат підтримав дані законопроекти. Обіцянка отримує статус "Виконано".