Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мельник пообіцяв прийняття законопроектів, спрямованих на вирішення проблем переробки та утилізації сміття

12 вересня 2014 року кандидат в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №187 Сергій Мельник у своїй передвиборній програмі пообіцяв прийняття законопроектів, спрямованих на вирішення проблем переробки та утилізації сміття, стимулювання будівництва сміттєпереробних заводів, у тому числі щодо введення збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення побутових відходів.
Не виконано
Сказано 12 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=7257
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18161&SKL=9
  • Лист від Сергія Мельника

Результат

У вересні 2018 року Сергій Мельник повідомив, що у Верховній Раді України за ініціативи та участі профільних комітетів, в тому числі і за участі Бюджетного Комітету, членом якого є Сергій Мельник, зареєстровані ще 2015 року проекти Законів України "Про внесення змін до деяких законів України щодо поводження з побутовими відходами та стимулювання їх використання як альтернативного джерела енергії", та "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами)". Прийняття законопроектів дозволить вирішить проблему подальшого накопичення обсягів побутових відходів, а також виробити додаткові обсяги електричної та теплової енергії за рахунок утилізації таких відходів. Введення оплати за послуги з перероблення побутових відходів надасть змогу залучити кошти приватних інвесторів з метою впровадження екологічних інноваційних технологій поводження з відходами. Наразі продовжується подальше доопрацювання законопроектів з врахуванням висновків експертів.

Однак, Сергій Мельник не значиться серед авторів цих ініціатив.До того ж, законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування деяких видів екологічного податку на поводження з побутовими відходами)" (3200-1) був знятий з розгляду ще у січні 2016 року..

Крім того, у ВРУ зареєстровано законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо використання побутових відходів як альтернативного джерела енергії" (2260а). Ключовим положенням якого є віднесення побутових відходів до переліку альтернативних джерел енергії та поширення "зеленого" тарифу на електроенергію, вироблену з побутових відходів. Даний законопроект також було знято з розгляду у жовтні 2017 року.

Обіцянка отримує статус "Не виконано".