Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сидорович пообіцяв, що «Самопоміч» повернеться до складу коаліції у разі відставки прем'єра, генпрокурора, голови ЦВК та ухвалення нового виборчого законодавства

15 березня 2016 року народний депутат України Руслан Сидорович пообіцяв, що «Самопоміч» повернеться до складу парламентської коаліції, якщо будуть виконані вимоги фракції: відставка прем'єр-міністра, заміна генерального прокурора та голови Центральної виборчої комісії, а також ухвалення нового виборчого законодавства.
Архів
Сказано 15 березня 2016 р.

Джерело

  • https://www.rbc.ua/ukr/news/samopomichi-nazvali-usloviya-vozvrashcheniya-1458020962.html
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/berezyuk-samopomich-gotova-sotrudnichat-koalitsiey-1459422872.html
  • http://uapress.info/uk/news/show/127165
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7284
  • http://telegraf.com.ua/ukraina/politika/2963847-sobolev-budet-sobirat-podpisi-za-otstavku-genprokurora.html

Результат

12 травня 2016 року Верховна Рада ухвалила проект постанови «Про надання згоди на призначення Президентом України Луценка Ю.В. на посаду Генерального прокурора України» №4654. «Самопоміч» у кількості 24 депутатів проголосувала «проти» прийняття вищевказаної постанови.

Станом на травень 2018 року «Самопоміч» так і не повернулася до складу парламентської коаліції, за умови, що не були виконані вимоги фракції: відставка прем'єр-міністра, заміна генерального прокурора та голови Центральної виборчої комісії, а також ухвалення нового виборчого законодавства. Жодна з тих умов не була дотримана, навіть і спроби змін затягувалися до сьогодні.

Таким чином, дана обіцянка переноситься до розділу "архівні обіцянки" за умови невиконання зазначених вимог фракції "Самопоміч".