Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Найєм планує найближчим часом запустити ресурс із систематизацією всіх депутатських запитів і звернень, та відповідями на них

12 січня 2016 року народний депутат України Мустафа Найєм заявив, що найближчим часом він разом зі своїми помічниками запустить невеликий ресурс із систематизацією всіх, а не тільки зареєстрованих депутатських запитів і звернень, з можливістю швидкого і доступного пошуку за ключовими словами. І що важливо - відповідями, які вони отримують.
Не виконано
Сказано 12 січня 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/Mustafanayyem/posts/10205845009630468
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=17978&SKL=9
  • https://fex.net/#!795301163421?tab=video

Результат

Станом на 20 січня 2017 року в Україні відсутній ресурс із систематизацією всіх, а не тільки зареєстрованих, депутатських запитів і звернень, з можливістю швидкого і доступного пошуку за ключовими словами, і відповідями на них.

Єдиним ресурсом на якому розміщенні депутатські запити та відповіді на них, та знаходяться у відкритому доступі - офіційний веб-портал ВРУ.

Поряд з цим, Мустафа Найєм не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи спрямованої на створення механізму обов'язкової публікації народними депутатами України своїх звернень до різних органів влади.

ВИСНОВОК: Мустафа Найєм не запустив ресурс із систематизацією всіх депутатських запитів і звернень, та з відповідями на них.

17 жовтня 2017 року Найєм коментуючи власну невиконану обіцянку зазначив, що це питання стоїть в порядку денному програми "Відкритий парламент", яку очолює Андрій Парубій та представника USID. Зокрема, Мустафа Найєм повідомив, що він звертався до них аби цю програму розробили для нього, однак Найєму відмовили спираючись на те, що програма буде розроблена не для когось конкретно, а для всіх. Зараз програма не працює. Найєм додав, що він має власну таку базу з особистими даними, однак інформацію може отримати лише той хто звертається по ній. Однак, це не те, що було обіцяне Мустафою тому обіцянку залишається зі статусом "не виконано".