Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк планує спрямувати кошти кредиту від НЕФКО на енергозбереження

17 листопада 2015 року міський голова Луцька Микола Романюк повідомив, що планує спрямувати кошти кредиту від НЕФКО на енергозбереження у закладах бюджетної сфери. Кошти спрямують орієнтовно на 40 об'єктів.
Архів
Сказано 17 листопада 2015 р.

Джерело

  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/miskyy-golova-mykola-romanyuk-nagolosyv-na-neobhidnosti-zavershennya-remontnyh-robit-u
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1695039660732399&id=100006791433571&pnref=story
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/zvit-luckogo-miskogo-golovy-mykoly-yaroslavovycha-romanyuka-pered-terytorialnoyu-gromadoyu
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/u-lucku-planuyut-vprovadyty-energozberigayuchi-zahody-u-ponad-40-byudzhetnyh-ustanovah
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/miskyy-golova-mykola-romanyuk-shchodennoyu-praceyu-tvorymo-maybutnye-mista

Результат

Станом на 25 грудня 2015 року між комунальним підприємством «Луцькводоканал» та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією НЕФКО укладено договір позики загальним розміром 495 тисяч євро, що станом на 25 грудня 2015 року становить 12,6 млн гривень. Процентна ставка – 6% річних на залишок основної суми боргу.

Кошти заплановано спрямувати на технічне переоснащення обладнання підприємства та на диспетчеризацію процесів водопостачання. В рамках проекту заплановано виконати ряд заходів, що дозволить значно підвищити енергоефективність, скоротити споживання енергоресурсів, а також керувати віддаленими насосними станціями та об’єктами розподілення води, що в кінцевому результаті покращить якість надаваних послуг споживачам.

17 лютого 2016 року міський голова міста Луцьк Микола Романюк у своєму звіті за 2015 рік повідомив, що завдяки підписаному у 2013 році Кредитному договору з НЕФКО вдалося впровадити ряд енергоефективних заходів на шести об’єктах комунальної власності: гімназії №21, ЗОШ №5, НВК №10, ДНЗ №11, ДНЗ №21, Луцькій міській клінічній лікарні. Протягом двох років у цих закладах було встановлено вікна та двері, здійснено балансування системи опалення, модернізовано систему освітлення. Також у садочках №11 та 21, школі №5 та гімназії № 21 встановлено індивідуальні теплові пункти, а також утеплено басейн та частину фасадів гімназії №21. В минулому році міською радою було досягнуто попередньої домовленості з цією організацією щодо надання масштабного кредиту у розмірі 5 млн євро, а також гранту від фонду E5P – приблизно 2 млн євро, який передбачає заходи з енергозбереження у 40 бюджетних закладах.

14 червня 2016, року під час зустрічі з представниками НЕФКО, міський голова Луцька Микола Романюк розповів про спільний проект, який передбачає впровадження енергозберігаючих заходів у понад 40 бюджетних закладах, зокрема, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, музичних школах, спортивних закладах. На ці цілі планується отримати 5 млн євро кредитних коштів від НЕФКО та грантові кошти у сумі два мільйони євро від фонду Е5Р. За ці кошти планують утеплити фасади та дахи, встановити ІТП, замінити вікна, двері та електрообладнання. Крім того, передбачено співфінансування з міського бюджету.

Станом на 21 липня 2016 року Луцькою міською радою опрацьовано та підписано відповідні документи для залучення до бюджету розвитку міста іноземних інвестицій. Загалом це 10 муніципальних інвестиційних проектів, які будуть впроваджені у місті коштом кредитних та грантових програм. Загалом планується залучити понад один мільярд гривень інвестицій.