Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко заявила, що депутати будуть піднімати питання щодо збільшення заробітної плати дипломатів

16 жовтня 2015 року народний депутат України Ірина Геращенко заявила, що депутати будуть піднімати питання щодо збільшення заробітної плати дипломатів (відео:1:33:03). Нагадуємо, 23 березня 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк схвалив стратегію реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні на період до 2017 року, а також затвердив план заходів щодо її реалізації. В рамках реалізації вказаної стратегії передбачається забезпечити підготовку проектів законів у новій редакції "Про державну службу" та "Про службу в органах місцевого самоврядування".
Архів
Сказано 16 жовтня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=1i6-4tocbQE
  • http://ua.112.ua/polityka/yacenyuk-shvaliv-strategiyu-reformuvannya-derzhsluzhbi-do-2017-roku-208906.html
  • http://vgolos.com.ua/news/grojsman-poobitsyav-zbilshyty-finansuvannya-ukrayinskyh-dyplomativ_224980.html

Результат

У 2016 році народних депутатів України випередив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, який заявив про намір при плануванні бюджету на 2017 рік збільшити фінансування дипломатичних представництв за кордоном.

Згідно розподілу видатків Державного бюджету України на 2017 рік, для реалізації бюджетної програми «Функціонування закордонних дипломатичних установ України та розширення мережі власності України для потреб цих установ» враховані кошти загального фонду державного бюджету у сумі 3 036 057,2 тис. гривень. У складі спеціального фонду враховані видатки у сумі 2 062,3 тис. грн.

Нагадаємо, що згідно розподілу видатків Державного бюджету України на 2016 рік, для реалізації бюджетної програми «Функціонування закордонних дипломатичних установ України та розширення мережі власності України для потреб цих установ» були враховані кошти загального фонду державного бюджету у сумі 2 139 368,9 тис. гривень. У складі спеціального фонду були враховані видатки у сумі 1 952,1 тис. грн.

Таким чином, обіцянка переміщується в категорію "архівні обіцянки".