Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Дніпра
  • Член політради партії "Українське об'єднання патріотів - "УКРОП"

Філатов пообіцяв запровадити енергозберігаючі технології у сфері ЖКГ

28 вересня 2015 року народний депутат України, кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська Борис Філатов у своїй передвиборчій програмі "Стратегія розвитку Дніпропетровська" пообіцяв запровадити енергозберігаючі технології у сфері ЖКГ (відео:05:01).
Виконано
Сказано 28 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://borysfilatov.com/uk/program
  • http://www.056.ua/news/1111519
  • http://dniprorada.gov.ua/boris-filatov-pereviriv-jak-remontujut-fasadi-budinkiv-u-dnipri
  • http://dniprorada.gov.ua/boris-filatov-proinspektuvav-remont-pokrivel-u-dnipri
  • Лист Дніпропетровської МР від 8 січня 2019 року

Результат

4 лютого 2016 року в.о. заступника мера Дніпропетровська Михайло Лисенко повідомив, що енергозберігаюче освітлення вже з'явилося на Фрунзенському, Парусі та Червоному Камені. За словами Лисенка, досвід районів, де встановили енергозберігаюче освітлення, підтверджує ефективність і надійність такого типу ламп.

7 червня 2016 року міський голова Дніпра Борис Філатов особисто перевірив перебіг робіт з ремонту міжпанельних швів багатоповерхівок. Очільник міста навідався з інспекцією до будинків № 35 і № 65 на проспекті Миру. Загалом цього року такий ремонт чекає на 631 будівлю. Наразі міжпанельні шви оброблені на фасадах 128-ми багатоповерхівок.

9 червня 2016 року міський голова Дніпра Борис Філатов разом зі своїм заступником Михайлом Лисенком перевірив перебіг ремонтних робіт на дахах будинків № 1 та № 5 у пров. Тульчинському, що в Амур-Нижньодніпровському районі міста. За його словами, у 2016 році запланований ремонт покрівель 418 будинків. Загалом у 2016 році в міському бюджеті на поточні ремонти покрівель передбачено майже 42 млн грн. Наразі новий якісний дах зроблено вже в 127-ми будівлях.

8 січня 2019 року у Дніпровській МР нам повідомили, що за ініціативи Міського голови було розроблено та впроваджено Програму сприяння у наданні фінансової підтримки ОСББ, ЖБК і власникам одно- та Двоквартирних житлових будинків у м. Дніпрі на впровадження енергоефективних заходів «Енергоефективна оселя» на 2018 - 2022 роки, основним завданням якої є впровадження енергозберігаючих заходів шляхом залучення коштів власників квартир та будинків через механізм кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово будівельних кооперативів і власників одно- та Двоквартирних житлових будинків.

Надалі планується проведення інформаційних кампаній з метою підвищення поінформованості населення з питань енергозбереження в побуті, комплексних енергозберігаючих заходів у будівлях, державної та регіональної політики стосовно енергоефективності, енергозбереження, розвитку відновлюваної енергетики та запобігання змінам клімату, використання відновлюваних джерел енергії тощо; проведення конференцій, семінарів, круглих столів для підтримки ефективного діалогу між громадськістю, підприємцями, міською владою та бюджетними установами щодо реалізації проектів з енергозбереження; проведення Європейського тижня сталої енергії в рамках ініціативи «Угода мерів» щодо клімату та енергетики.

Оскільки перебуваючи на посаді мера Борис Філатов сприяв запровадженню енергозберігаючих технологій у сфері ЖКГ, обіцянка отримує статус - виконано.