Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Івано-Франківської обласної організації Української Народної Партії

Анушкевичус пообіцяв продовжити оновлення парку тролейбусів

Мер міста Івано-Франківська Віктор Анушкевичус у своїй передвиборчій програмі пообіцяв продовжити оновлення парку тролейбусів новою спеціалізованою технікою.
Не виконано
Сказано 19 жовтня 2010 р.

Джерело

  • http://news.if.ua/print.php?id=9772
  • http://firtka.if.ua/?action=show&id=15111
  • http://franuk.com/news/economica/4756-kiyiv-mozhe-vidpraviti-u-ivano-frankivsk-cheski-trolejbusi
  • http://www.myhomeua.com/content/303.html
  • Лист керуючого справами виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради А. Лиса
  • Лист заступника директора Департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради І.Сенчука
  • http://styknews.info/novyny/sotsium/2015/06/26/ivano-frankivsk-mozhe-otrymaty-ostanni-vyvedeni-z-ekspluatatsii-v-chekhii-
  • http://styknews.info/novyny/sotsium/2015/05/12/dyrektor-kp-%C2%ABelektroavtotrans%C2%BB-poiasnyv-chomu-frankivsk-ne-zakupyv-novi-uk

Результат

Івано-Франківська міська рада 30 грудня 2011 року на сесії затвердила Програму розвитку комунального транспорту на 2012-2016 роки загальною вартістю 115,5 млн грн. У рамках програми місто планує придбати 30 нових сучасних тролейбусів та 10 автобусів, побудувати дві тяглові підстанції та 6,5 км контактної мережі для двох нових тролейбусних маршрутів.

Відповідно до листа Івано-Франківської міської ради від 16 січня 2015 року, у зв'язку з відсутністю коштів в міському бюджеті оновлення тролейбусів впродовж 2010-2014 року не проводилось. Департаментом комунального господарства, транспорту і зв'язку виконавчого комітету міської ради постійно проводиться пошук додаткових джерел фінансування для закупівлі нових тролейбусів. Зокрема, в 2013 році підготовлено техніко-економічне обгрунтування щодо залучення кредиту під державні гарантії в рамках постанови Кабінету Міністрів України від 3 червня 2013 року № 404, а в даний час проводиться робота щодо залучення на ці цілі кредитів міжнародних фінансових установ.

12 травня 2015 року директор Івано-Франківського КП "Електроавтотранс" Леонід Яковець повідомив, що головним фактором купівлі вживаних тролейбусів з Чехії є те, що звичайний новий український тролейбус коштує від 3 до 3,5 млн гривень.

Відповідно до листа Івано-Франківської міської ради від 16 червня 2015 року, планом міського бюджету на 2015 рік передбачені кошти на внески до статутного капіталу КП "Електроавтотранс" в сумі 2700, 0 тис. грн для формування фонду власних оборонних засобів обігу, які будуть використані для оновлення тролейбусів.

Станом на 26 червня 2015 року переможцем тендера на постачання до Івано-Франківська вживаних тролейбусів «Шкода-14, -15 Тр» за найнижчою ціновою пропозицією визнано компанію «ELERPRO. s.r.o», якій направили необхідні документи для підписання відповідної угоди. Машини надвеликого класу «Шкода 15 Тр» компанія готова продати за 16,5 тис. євро, а великого класу «Шкода 14 Тр» – за 13,5 тис. євро. У цьогорічному міському бюджеті на придбання рухомого складу для ДКП «Електроавтотранс» загалом передбачено 2,5 млн. грн.

Тролейбуси які планують закупити не є обіцяною новою спеціалізованою технікою, адже вони були у використанні.