Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна заявив, що частина коштів фондів буде спрямована на реконструкцію шкіл у Шумську та Зборові

16 вересня 2015 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна заявив, що кошти Фонду регіонального розвитку та кошти Фонду капітальних вкладів будуть спрямовані на вирішення конкретних проблем: добудову обласного перинатального центру «Мати і дитина» - 26 млн грн, добудову архіву - 5 млн грн, реконструкцію шкіл у Шумську та Зборові, підтримку замків у Тернопільській області (відео 12:04 - 12:45).
Не виконано
Сказано 16 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=WxcC3haOcDA
  • http://vozboriv.at.ua/news/golova_oda_stepan_barna_pobuvav_u_zborivskij_shkoli_1/2015-12-28-429
  • Лист першого заступника голови обласної державної адміністрації Крисака І.Б.
  • http://www.oda.te.gov.ua/main/ua/news/detail/109284.htm

Результат

28 грудня 2015 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна побував у Зборівській школі № 1. Над приміщенням актового залу першої школи у місті Зборові зведено шатровий дах. У наступному році планується фінансування другої черги реконструкції. Попри виділені кошти реконструкція школи не завершена - конкретна проблема не вирішена.

Станом на 29 грудня 2015 року у звітній інформації з підсумкової прес-конференції голови Тернопільської ОДА С. Барни про зроблену роботу у 2015 році відсутня інформація (у відео, у презентації, на карті) про реконструкцію шкіл у Шумську та Зборові.

Відповідно до листа Тернопільської ОДА від 15 січня 2016 року, за рахунок коштів державних капітальних видатків проводилися роботи по об'єкту «Будівництво державного архіву на 1,5 млн одиниць зберігання по вул. Карпенка м. Тернопіль» - 5000,0 тис. грн. Решта з перечислених об'єктів фінансувались за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій між місцевими бюджетами.

Субве́нція — це форма грошової допомоги місцевим бюджетам із державного, яка призначена для конкретно визначеної цілі/цілей.

Капітальні видатки (видатки розвитку) — це видатки на фінансування інвестиційної та інноваційної діяльності, зокрема: 1) фінансування капітальних вкладень виробничого і невиробничого призначення; 2) фінансування структурної перебудови національної економіки; 3) субсидії, субвенції та інші видатки, пов'язані з розширеним відтворенням. До капітальних також належать видатки: 1) на придбання обладнання і предметів довгострокового використання; 2) придбання основного капіталу; 3) капітальне будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт; 4) створення державних запасів і резервів; 5) придбання землі та нематеріальних активів; 6) капітальні трансферти; 7) нерозподілені витрати.