Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мельник має намір побудувати 30 свердловин для збору і утилізації біогазу

Мер міста Хмельницького Сергій Мельник заявив, що планується побудувати 30 свердловин для збору та утилізації біогазу. Реалізація цього проекту дозволить значно підвищити безпеку полігону твердих побутових відходів, скоротити кількість небезпечних сполук, які потрапляють в атмосферу з поверхні полігону, скоротити викиди парникових газів.
Архів
Сказано 19 лютого 2010 р.

Джерело

  • http://moyagazeta.com/news/a-2547.html
  • http://ye.ua/news/news_8767.html
  • Лист заступника Хмельницького міського голови О.Віннікова
  • Лист Хмельницької міської ради від 23.06.2014 року

Результат

В 2013 році ТОВ “НВТ-Енерго” рішенням 25-ї сесії міської ради №33 від 12.06.2013 року надано в оренду земельні ділянки на міському полігоні твердих побутових відходів для облаштування газових свердловин. В даний час товариство готує робочий проект та вирішує питання щодо отримання кредиту в чеському банку, закупки та завезення обладнання в м. Хмельницький.

Крім того, м Хмельницький взяло участь в національному проекті "Чисте місто", метою якого є будівництво сучасного сміттєпереробного комплексу з впровадженням біогазових установок та добуванням біогазу на полігоні твердих побутових відходів. Восени 2013 року відбувся конкурсний відбір інвесторів і визначено переможця -ТОВ "Екоінженірінг", м. Київ.