Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук планує встановити камери відеоспостереження в місцях масових зібрань людей

21 серпня 2015 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що планує встановити камери відеоспостереження в усіх місцях масових зібрань людей. Станом на 21 серпня 2015 року на восьми перехрестях міста встановлено 30 відеокамер.
Не виконано
Сказано 21 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://chernivtsy.eu/portal/4/u-chernivtsyah-pratsyuye-systema-videosposterezhennya-na-perehrestyah-vulyts-73602.html#more-73602
  • http://www.fakty.cv.ua/pershi-petytsiji-do-miskoji-rady-pro-remont-dorih-budynkiv-kamer-sposterezhennya/
  • Лист Чернівецького міського голови Олексія Каспрука
  • // https://www.youtube.com/watch?v=wY7CpCmDEKE
  • Лист Чернівецької МР від 31 липня 2019 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3065237-verhovnij-sud-skasuvav-ponovlenna-na-posadi-mera-cernivciv.html
  • Лист Чернівецької міської ради від 25 серпня 2020 року

Результат

17 липня 2020 року Касаційний адміністративний суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, яким Чернівецького міського голову поновили на посаді. Таким чином, Олексія Каспрука відсторонено від посади мера Чернівців. Оскільки в Олексія Каспрука більше немає відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки, а за час перебування на посаді не було встановлено жодної камери, то обіцянка отримує статус "не виконано".

25 серпня 2020 року відділ комп'ютерно-технічного забезпечення Чернівецької міської ради повідомив, що наразі у місцях масового скупчення людей працює 8 камер відеоспостереження. Вказані камери були встановлені провайдером телекомунікаційних послуг власним коштом.

Нагадаємо про попередній перебіг подій:

За інформацією Чернівецької міськради від 31 липня 2019 року в період з 2015 по 2019 роки на найбільш завантажених перехрестях міста було встановлено 30 відеокамер. Строк зберігання інформації, яка записується відеокамерами - 7 діб. В місцях масового зібрання людей камери за рахунок коштів міського бюджету не встановлювались. Проте, в місцях масового скупчення людей працюють камери провайдерів інтернет послуг. Зображення з них доступне за посиланням на ресурс, яке наявне на офіційному веб-порталі Чернівецької міськради.

Станом на 11 листопада 2015 року міську владу просять розмістити на видному місці інформацію про розміщення камер відеоспостереження, які автоматично фіксують правопорушення. Таких камер у Чернівцях встановлено близько 30-ти.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 2 грудня 2016 року станом на поточну дату кількість камер відео спостереження у місцях масового зібрання людей не змінилась. Був забезпечений доступ членів територіальної громади до відеокамер на сайті міської ради в режими он-лайн (загалом 12 камер).Також в IV кварталі 2016 року виділено кошти у сумі 1000,0 тис. грн на встановлення систем відеонагляду для 5 шкіл міста, частина яких охоплює прилеглу до шкіл територію.

29 грудня 2017 року міський голова повідомив, що в місті діє програма підтримки правоохоронних органів, яка передбачає фінансування і встановлення камер відеоспостереження.За словами Олексія Каспрука, окремої програми, щодо встановлення камер відеоспостереження немає, однак заходи які охоплюють ці напрямки є в різних програмах (відео 45:00-46:05).