Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мураєв заявив, що «Опозиційний блок» буде домагатися реєстрації обласної організації партії в Харкові

4 серпня 2015 року народний депутат України Євген Мураєв заявив, що «Опозиціний блок» всіма законними методами добиватиметься реєстрації обласної організації партії у Харкові.
Виконано
Сказано 4 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/evgenij-muraev-sogodni-vlada-namagaetsya-zdijsniti-politichne-vbivstvo-opozici.html
  • http://opposition.org.ua/uk/news/mi-vidstoyali-pravo-kharkivyan-na-chesni-vibori.html/
  • http://opposition.org.ua/news/evgenij-muraev-vlada-zadiyala-vsi-formalni-byurokratichni-proceduri-dlya-togo-shhob-ne-dopustiti-opoziciyu-do-viboriv-na-kharkivshhini.html
  • http://glavcom.ua/news/324344.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=QFlN0fOIblM&feature=youtu.be
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/7/7084077/
  • http://opposition.org.ua/news/yurij-miroshnichenko-cvk-zobovyazav-kharkivskij-oblviborchkom-do-13-zhovtnya-zareestruvati-kandidativ-vid-opozicijnogo-bloku.html
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_09102015.htm
  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/27297894.html
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_18102015.htm

Результат

20 серпня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав Мін'юст і Харківське управління юстиції зареєструвати обласну організацію «Опозиційного блоку» в Харкові.

7 вересня 2015 року народний депутат України Євгеній Мураєв повідомив, що через брак часу на проходження реєстраційних процедур партія, скоріш за все, не братиме участі у виборах в Харківській області.

12 вересня 2015 року Комітет з моніторингу Парламентської асамблеї Ради Європи закликав головне територіальне управління юстиції в Харківській області зареєструвати обласну організацію «Опозиційного блоку».

7 жовтня 2015 року ЦВК зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію до 8 жовтня включно зареєструвати кандидатів від «Опозиційного блоку», оскільки встановила, що відмова облвиборчкому була безпідставною.

9 жовтня 2015 року ЦВК достроково припинила повноваження усього складу Харківського облвиборчкому у зв'язку з порушенням деяких положень Конституції України, Закону «Про місцеві вибори» та Закону «Про Центральну виборчу комісію», а також зобов'язала Верховну Раду сформувати його новий склад до 11 жовтня.

18 жовтня 2015 року Центрвиборчком зареєстрував 105 кандидатів у депутати до Харківської облради від «Опозиційного блоку», однак відмовила у реєстрації 3 представникам цієї політсили. Зокрема до участі не допущено Михайла Добкіна.