Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Пацкан пообіцяв, що висновки ТСК щодо подій у Мукачеві будуть озвучені публічно

22 липня 2015 року народний депутат України Валерій Пацкан заявив, що об'єктивнє політико-правове рішення щодо результатів розслідування подій у Мукачеві буде озвучене для всього народу України (відео:25:07). Нагадаємо, що цього ж дня у Верховній Раді відбулося засідання Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин конфлікту в Закарпатській області. Народні депутати заслухали представників МВС, СБУ, Генпрокуратури, Державної прикордонної служби та Державної фіскальної служби України щодо трагічних подій у Мукачевому. Члени ТСК, зокрема, заслухали старшого слідчого з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Андрія Попова, який доповів про те, що Генеральна прокуратура оголосила про підозру 6 бійцям "Правого сектора". Але попередні висновки на засіданні представлені не були.
Виконано
Сказано 22 липня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=zJC9qsQcIas
  • http://ua.112.ua/polityka/tsk-rady-skhyliaietsia-do-dumky-shcho-konflikt-v-mukachevi-buv-vyhidnyi-tretii-storoni-patskan-250319.html
  • http://www.segodnya.ua/ukraine/konflikt-v-mukachevo-byl-sprovocirovan-pravoohranitelyami-otchet-sledstvennoy-komissii-vr-650685.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56528
  • http://112.ua/mnenie/vyvod-vsk-otnositelno-strelby-v-mukachevo-259257.html

Результат

6 серпня 2015 року народний депутат України Валерій Пацкан повідомив, що Тимчасова слідча комісія по розслідуванню конфлікту в Закарпатській області озвучить звіт у Верховній Раді на початку вересня (відео:01:26).

18 вересня 2015 року Тимчасова слідча комісія з розслідування подій у Мукачевому оприлюднила свій звіт, у якому повідомила, що протистояння між представниками "Правого сектору" та людьми народного депутата Ланьо було спровоковано діями керівництва УМВСУ та УСБУ в Закарпатській області. Як зазначено у звіті, правоохоронці не лише знали про заплановану зустріч двох угруповань, а й брали участь в її організації та оперативному супроводі.