Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Райнін пообіцяв реформувати житлово-комунальне господарство Харківської області

28 травня 2015 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін зустрівся з колишнім віце-прем'єром Уряду Республіки Польща, професором Лєшеком Бальцеровичем. Під час зустрічі Райнін повідомив, що не оминуть реформи і сферу житлово-комунального господарства. Вирішити проблему зношеності мереж та підвищити якість послуг, що надаються, на думку Ігоря Райніна, можна тільки шляхом жорсткої оптимізації комунальних підприємств.
Виконано
Сказано 28 травня 2015 р.

Джерело

  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/26200
  • http://kharkivoda.gov.ua/news/78032
  • http://kharkivoda.gov.ua/news/80920
  • http://kharkivoda.gov.ua/news/82451
  • http://www.president.gov.ua/documents/3692016-20449

Результат

За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів прведеного Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Харківська область посіла 4-те місце. За напрямком «Відновлювана енергетика та енергоефективність» область стала абсолютним лідером. Як пояснив Ігор Райнін, в першу чергу, таку позицію регіон займає завдяки таким показникам, як частка оснащення багатоквартирних житлових будинків приладами обліку теплової енергії та частка сумарної потужності котелень на альтернативних видах палива в регіоні. У 2015 році в цю сферу інвестовано більше 100 млн грн та зменшено споживання газу на 15 - 20%.

22 травня 2016 року Кабінет Міністрів України опублікував дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік. Харківська область посіла перше місце серед інших областей України. Загальну рейтингову оцінку регіонів розраховували за 64 показниками, які згруповані за 12 напрямками. За 5 напрямками Харківська область увійшла до п'ятірки лідерів. Зокрема, «Відновлювана енергетика та енергоефективність», «Раціональне природокористування та якість навколишнього середовища».

Також, з 9 вересня, завдяки ініційованій обласною адміністрацією "Програмі стимулювання ОСББ, ЖБК Харківської області до впровадження енергоефективних технологій на 2016-2020 роки" ОСББ Харківщини почали отримувати з обласного бюджету 20-відсоткову компенсацію «теплих» кредитів.

Нагадаємо, 29 серпня 2016 року Президент України Петро Порошенко призначив Ігора Райніна Главою Адміністрації Президента України.