Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кірш запевнив, що фракція «НФ» буде голосувати за зняття недоторканності з будь-якого нардепа, в тому числі і зі своєї фракції

4 червня 2015 року народний депутат України Олександр Кірш запевнив, що фракція «Народного фронту» буде голосувати за зняття недоторканності з будь-якого народного депутата, в тому числі і зі своєї фракції (відео:00:20).
Не виконано
Сказано 4 червня 2015 р.

Джерело

  • http://112.ua/politika/v-narodnom-fronte-zayavili-o-gotovnosti-lishat-neprikosnovennosti-lyubogo-nardepa-234309.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7927
  • https://www.slovoidilo.ua/2017/07/11/novyna/polityka/rada-vidxylyla-podannya-prytyahnennya-vidpovidalnosti-dejdeya
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13240
  • https://hromadskeradio.org/news/2017/07/11/deputaty-progolosuvaly-za-prytyagnennya-do-kryminalnoyi-vidpovidalnosti-polyakova
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=13243
  • https://www.youtube.com/watch?v=9W_4cfBMa74&feature=youtu.be

Результат

В липні 2016 року ВРУ позитивно проголосувала за надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Олександра Онищенка. «Народний фронт» майже всім складом присутніх це підтримав.

В липні 2017-го, під час голосування за притягнення Євгена Дейдея до кримінальної відповідальності, значна частина фракції «Народний фронт» або була відсутня, або просто не голосувала. Очевидно, Олександр Кірш мав важливіші справи, оскільки також був відсутнім. Схожа ситуація склалася і щодо іншого колеги Кірша по фракції, Максима Полякова. Знову майже половина її складу саботувала голосування, а сам нардеп натиснув кнопку «проти».

Восени наш журналіст поцікавилася у Олександра Кірша чому він не голосував за притягнення нардепів зі своєї фракції до кримінальної відповідальності, на що отримали коротку відповідь «знімати недоторканність потрібно або з усіх, або ні з кого» (відео:03:45).