Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Райнін пообіцяв, що люди, на землях яких буде реалізовано проект "Стіна", отримають земельні наділи в іншому місці

27 квітня 2015 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін повідомив, що люди, на землях яких буде реалізовано проект "Стіна", отримають земельні наділи в іншому місці Харківської області (відео 9:00-9:40).
Виконано
Сказано 27 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://newsone.ua/interview/igor-raynin-v-gostyah-velikogo-efiru-z-orlovskoyu-za-27-04-2015.html
  • Лист заступника голови ОДА М.Л. Беккера
  • Лист заступника голови ОДА М.Л. Беккера
  • http://www.pravda.com.ua/articles/2015/08/7/7076791/

Результат

Відповідно до листа Харківської ОДА, в рамках реалізації проекту «Стіна» щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону планується вилучення певних частин земельних ділянок громадян для відповідних цілей. Тому в шести районах, які є прикордонними, проведена робота щодо резервування земель запасу для компенсації громадянам земельних ділянок. В усіх шести районах області, які є прикордонними, проведено певний обсяг роботи щодо резервування земель сільськогосподарського призначення, у тому числі за рахунок проінвентаризованих земель.

Стосовно отримання громадянами земельних ділянок в рамках проекту «СТІНА», зазначається, що таких заяв не надходило, але відповідна робота розпочинається у Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Дергачівському, Золочівському та Харківському районах.

7 серпня 2015 року Ігор Райнін повідомив, що земля, яку отримали люди на прикордоній території, де-юре однозначно вилучається, бо була оформлена неправильно. Він повідомив, що обласна влада домовлялася з людьми, та знайшла їм інші ділянки на території того ж району. На сьогодні 50 км зона від кордону розчищена і готова до реалізації проекту.