Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кернес пообіцяв здійснити масштабний благоустрій в районі біля споруджуваної ст. м. «Перемога»

24 квітня 2015 року міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що район біля споруджуваної ст. м. «Перемога» очікує масштабний благоустрій. Кернес додав, що такий благоустрій буде здійснено після відкриття метрополітену, та повного ремонту проспекту Перемоги.
Виконано
Сказано 24 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/u-rayoni-stantsii-metro-peremoga-zyavitsya-nova-transportna-skhema-27767.html
  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/na-oleksiivtsi-bude-edina-kintseva-zupinka-dlya-vsogo-nazemnogo-transportu-dopovneno-28052.html
  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/gennadiy-kernes-budivnitstvo-metro-misto-zakinchit-za-svoi-koshti-29813.html
  • http://kharkov.comments.ua/news/2015/11/10/171408.html
  • http://www.city.kharkov.ua/ru/news/na-budivnitstvo-metro-v-kharkovi-vidilyat-ponad-230-milyoniv-griven-30202.html
  • http://www.city.kharkov.ua/uk/news/na-stantsii-metro-peremoga-zavershuyutsya-ozdoblyuvalni-roboti-32231.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=20jptAlHgm8

Результат

20 травня 2015 року директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимир Чумаков повідомив, що на перехресті, де будується ст. м. «Перемога», відновлять асфальтне покриття, трамвайні колії покладуть за новими, сучасними технологіями. До Дня міста цю ділянку планують капітально відремонтувати і відкрити для руху транспорту. А кінцеву зупинку тролейбусів на Олексіївці тимчасово перенесуть до трамвайного кола.

30 жовтня 2015 року Геннадій Кернес зазначив, що коли під час свого візиту до Харкова Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв виділити гроші на закінчення будівництва метро, ​​місто одразу ж звернулося до Харківської облдержадміністрації, вона, в свою чергу, - до Кабінету Міністрів України, але кошти так і не надійшли. Кернес додав, що для реалізації побудови станції метро місто буде розраховувати лише на власні кошти, й станція буде обов'язково добудована.

Станом на 10 листопада 2015 року станція метрополітену «Перемога» в Харкові готова на 80%. Зараз робочі зайняті облаштуванням електротехнічних мереж та монтажем обладнання. Також на станції йдуть архітектурні роботи, пов'язані з оформленням платформенної ділянки та вестибюлів.

8 грудня 2015 року перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що 231,5 млн грн планують виділити з міського бюджету в 2016 році на будівництво метро в Харкові. Зокрема, на завершення будівництва ст. м. «Перемога» планується направити 230 млн грн, на початок будівництва третьої лінії метро до ст. «Одеська» - 1,5 млн грн. Станцію метро «Перемога» планується відкрити до 23 серпня наступного року, щоб вже на День міста вона запрацювала в плановому режимі.

22 червня 2016 року перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що на станції «Перемога» вже прокладені комунікації, рейки, встановлені системи управління, кондиціонування, а оздоблювальні роботи на завершальній стадії. Роботи йдуть за графіком, 30-ту станцію харківського метро відкриють, як і планувалося, до Дня міста.

19 серпня 2016 року директор КП "Харківська дирекція будівництва метрополітену" Наталя Линник повідомила, що в районі станції метро проведений масштабний благоустрій, проведено асфальтування дорожнього полотна, прокладені нові трамвайні колії, встановлені нові дорожні знаки, світлофори і нанесена нова сучасна дорожня розмітка, також проведено масштабне озеленення прилеглих територій в районі житлового масиву Олексіївська (відео:02:22).