Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Романюк заявив, що сприятиме навчанню молоді в Німеччині та інших країнах

18 квітня 2015 року міський голова Луцька Микола Романюк заявив, що сприятиме навчанню молоді в Німеччині та інших країнах.
Архів
Сказано 18 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://www.lutsk.ua/fast-news/mykola-romanyuk-my-zacikavleni-u-poglyblenni-spivpraci-z-nimeckymy-partneramy-u-galuzi
  • Лист міського голови Луцька Романюка М.Я.
  • http://www.lutskrada.gov.ua/fast-news/miskyy-golova-mykola-romanyuk-zustrivsya-z-delegaciyeyu-nimeckoyi-spilky-mosty-v-ukrayinu

Результат

Відповідно до листа Луцької міської ради від 6 листопада 2015 року, 8 листопада 2014 року було підписано Меморандум про співпрацю між містом Луцьк та Краєм Ліппе Федеративної Республіки Німеччина, а 6 вересня 2015 року було підписано Договір про партнерство між Луцьком та Краєм Ліппе. В рамках Договору про партнерство між Луцьком і Краєм Ліппе та Договору про співпрацю між громадською організацією «Мости дружби в Україну» і трьома луцькими університетами щорічно студенти вишів мають можливість брати участь у 2-місячних стажуваннях на підприємствах Краю Ліппе. Починаючи з 1998 року, практику пройшло 290 студентів. Багато років триває співпраця між Луцькою гімназією №4 імені Модеста Левицького та школою «Фріденсталь» міста Херфорд Краю Ліппе. В рамках співробітництва постійно відбуваються обмінні візити для вчителів та учнів обох шкіл.

24 травня 2016 року професор Карл-Герман Крог з Федеративної Республіки Німеччина розповів про проект “Мости в Україну” в галузі освіти, завдяки якому у Німеччині на стажуванні побували 500 молодих людей. Карл-Герман Крог повідомив, що ведеться робота на урядовому рівні щодо покращення фінансування проектів, будуть поглиблюватися міжкультурні зв’язки, в результаті яких мистецькі колективи Волині зможуть поїхати з концертами до Німеччини.