Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Азаров пообіцяв налагодити вітчизняне виробництво презервативів і підгузників

Прем'єр-міністр Микола Азаров відзначає необхідність розвитку вітчизняного виробництва презервативів і підгузників. "Побудуємо свої підприємства і повністю (себе) забезпечуватимемо. Нічого складного у виробництві памперсів немає. Правильно? Згодні? Раз ми ракети навчилися будувати... те ж саме стосується горезвісних презервативів", - сказав прем'єр.
Не виконано
Сказано 9 серпня 2011 р.

Джерело

  • http://korrespondent.net/business/economics/1248664-azarov-poobeshchal-obespechit-ukrainu-otechestvennymi-podguznikami-i-prezervativami
  • http://www.newsru.ua/finance/12dec2008/condom.html
  • http://mport.ua/psycho/1550741-Otkyda-v-Ykrainy-privozyat-prezervativi-infografika
  • http://news.ub.ua/34356-v-ukrayini-aktivno-rozvivaetsya-rinok-pidguznikiv.html

Результат

В 2011 - 2013 роках в Україні не було відкрито жодної фабрики з виготовлення презервативів та підгузників. Нагадаємо, що наразі в нашій державі функціонує дві фабрики з виготовлення презервативів: "Перфект" у Новояворівську (Львівська область), створена в 2004 році, та філія швейцарської MedPackSwiss AG у Дніпропетровську, створена в 2010 році. В той же час, підгузники в Україні не виробляються, а понад 90% ринку контролюють три закордонні виробника: Pampers (Procter & Gamble), Huggies (Kimberly-Clark) та Libero (Molnlycke).