Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Райнін не допустить в Харківській область відключення води чи електрики для населення

22 березня 2015 року голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін запевнив, що не допустить аби в Харківській область населенню відключали воду чи електрику. Він додав, якщо такі випадки будуть мати місце - винні будуть покаранні ( відео 41:11 - 41:20).
Виконано
Сказано 22 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=c5XhSbSaR4Q
  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/26429
  • Лист Заступника голови облдержадміністрації Є. Д. Шахненка

Результат

18 червня директор Департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянніков розповів, що згідно з постановою Кабміну від 04.06.2015 №375 Харківській області передбачається субвенція з державного бюджету в розмірі 171,7 млн грн на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання, водовідведення.

Відповідно до листа Харківської ОДА від 30 червня 2015 року, для недопущення критичної ситуації (відключень та їх наслідків) необхідно забезпечити розрахунки підприємств водопостачання та водовідведення за електричну енергію. На даний час, з метою недопущення відключень, в обласній державній адміністрації активно працює обласна комісія з проведення розрахунків за енергоносії та міжвідомча комісія з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу шляхом проведення взаєморозрахунків по різниці в тарифах та погашення заборгованості комунальних підприємств за енергоносії.

Випадків відключення води та електроенергії для населення Харківської області немає та не буде допущено в подальшому.