Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Меріков пообіцяв посилювати блокпости фортифікаційними спорудами

19 березня 2015 року голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков пообіцяв посилювати блок-пости фортифікаційними спорудами. (відео 0:40-0:55)
Виконано
Сказано 19 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=5TpWFKWCDzU
  • http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=18760
  • Лист голови ОДА Вадима Мерікова
  • http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=19697
  • Лист першого заступника голови ОДА П.М. Романчука

Результат

19 червня 2015 року міський голова Миколаєва Юрій Гранатуров доповів, що в місті діють 3 блокпости (Варварівський міст, блокпости на Херсонському та Баштанському напрямах) які будуть укріплені фортифікаційними спорудами. Для реалізації цього проекту необхідно 352 тисячі гривень, з яких 120 тисяч гривень вже витратили на придбання арматури, металеві смуги, протиосколкову сітку і щебінь.

Юрій Гранатуров зазначив, що одна фортифікаційна споруда вже виготовлена і буде монтуватися в районі Варварівського мосту. Міський голова розповів, що планує залучити до цього проекту представників бізнесу та меценатів. За його словами, до спільної справи вже долучилися миколаївській підприємства. Так, «Югцемент» вже поставив 42 тонни цементу, Миколаївоблавтодор надав 25 тонн щебеню, Миколаївський тепловозоремонтний завод – 10 тонн щебеню, КП «ЕЛУ автодоріг» доставив 21 тонну піску.

Відповідно до листа Миколаївської ОДА від 15 липня 2015 року, на виїзному засіданні Ради оборони розглянуто питання інженерного облаштування блокпостів на території області. Організовано виготовлення за участю підприємств м.Миколаєва 7 стаціонарних залізобетонних конструкцій (військова споруда ВС-1) для посилення захищеності особового складу підрозділів територіальної оборони на в'їздах у місто.

За станом на 15.06.2015 за сприяння виконавчих органів Миколаївської міської ради вишукано 120,7 тис. грн. у вигляді благодійної допомоги від підприємств-партнерів, які витрачені на закупівлю необхідних металевих виробів. Решту матеріалів для забезпечення виконання зазначених робіт на підприємством-виконавцем замовлення «Миколаївський завод залізобетонних виробів» забезпечено іншими підприємствами міста.

На цей час виготовлений і готовий до установки в районі Південнобузького мосту один виріб ВС-1. Другу і третю споруди заплановано встановити на Херсонському та Баштанському напрямках.

27 липня 2015 року на закритому засіданні Ради оборони області було прийнято рішення оптимізувати і модернізувати блокпости. Згідно з рішенням Ради оборони ліквідовані 7 блокпостів, з них 6 – у місті Миколаєві, 1 – в місті Очаків. Замість них з'явиться 2 стратегічно важливих блокпоста в Херсонському та Баштанському напрямках. Вони будуть укріплені фортифікаційними спорудами згідно військової інженерії. Вже розпочато модернізацію і зміцнення блокпоста в Баштанському напрямку. На них цілодобово нестимуть службу як активісти, так і представники правоохоронних органів і нацгвардійці.

Відповідно до листа Миколаївської ОДА від 20 січня 2016 року, на території області в 2015 році рішенням ради оборони 7 блокпостів, які функціонували понад рік - оптимізовані, замість них встановлено 2 блокпости, які укріплені інженерно-технічними конструкціями. У напрямках Дніпропетровськ-Миколаів та Миколаів-Херсон. Фортифікаційні споруди відповідають всім нормам військової інженерії: броньовані двері, непробивний каркас, вся конструкція обладнана для ведення бою.