Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клочко запевнив, що за підсумками мобілізації будуть зроблені кадрові рішення

10 лютого 2015 року голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко у ході відеоселекторної наради з головами райдержадміністрацій та міськвиконкомів наголосив, що за проведення мобілізації несуть персональну відповідальність керівники райдержадміністрацій. Він додав, що у разі виявлення факту злочинної недбалості чи саботажу винні понесуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.
Виконано
Сказано 10 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://sm.gov.ua/ru/2012-02-03-07-53-57/7968-mykola-klochko-za-pidsumkamy-mobilizatsiyi-budut-zrobleni-kadrovi-vysnovky.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=40YRIiLUoPM
  • https://www.youtube.com/watch?v=6LOjHKdHfhM
  • http://sm.gov.ua/ru/2012-02-03-07-53-57/8195-na-sumshchyni-tryvaye-druhyy-etap-chetvertoyi-khvyli-chastkovoyi-mobilizatsiyi.html
  • Лист Начальника відділу забезпечення доступу до публічної інформації Сумської ОДА Євенко О.

Результат

13 лютого 2015 року в студії Сумської ОДТРК Микола Клочко повідомив, що вже звільнено 4-х військових комісарів за зрив плану по мобілізації. Є факти відкриття кримінального провадження проти деяких з них.

26 лютого 2015 року в студії Сумської ОДТРК Микола Клочко повідомив, що за зрив плану з мобілізації було змінено керманича Конотопського району. Клочко додав, що найгірше план по мобілізації виконується в м. Суми, Конотопському та Шепетівському районах.

5 березня 2015 року заступник військового комісара Сумського обласного військового комісаріату Олег Скічко повідомив, що завдання першого етапу часткової мобілізації Сумщина виконала на 70%. Він додав, що якщо на першому етапі в області були певні проблеми з цим, то завдяки взаємодії з представниками влади та правоохоронними органами вдалося виправити ситуацію.

Відповідно до листа Сумської ОДА від 31 березня 2015 року, головою Сумської обласної державної адміністрації за невиконання основних показників з плану мобілізації ініційовано перед Президентом України звільнення чотирьох голів районних державних адміністрацій.