Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Нагородити 10 тис. грн. переможця конкурсу, який надасть безпосередні докази "україножерства" В. Колесніченка

Вадим Колесніченко 22 березня 2011 року повідомив про початок конкурсу, за результатами якого він нагородить 10 тис. грн. переможця, котрий надасть безпосередні докази його "україножерства" (пряму мову або відеоряд його висловлювання, в якому присутні безпосередні образи української держави, народу, мови чи культури). Усі матеріали мають надсилатись на робочу електронну пошту депутата, термін подачі заявок необмежений.
Архів
Сказано 22 березня 2011 р.

Джерело

  • http://zaxid.net/newsua/2011/3/22/230027/?sms_ss=facebook&at_xt=4d89374a19f8eb6a%2C0
  • http://maidan.org.ua/2012/09/imenem-ukrajiny-sud-uhvalyv-ukrajinska-mova-taky-otryzhka/
  • http://www.segodnya.ua/politics/power/farion-reshila-pocadit-kolecnichenko-kotoryj-nazval-ukrainckij-jazyk-otryzhkoj.html
  • Лист проекту
  • Лист народного депутата України В.В.Колісніченка від 21 вересня 2012 року

Результат

23 серпня 2012 року проект "Слово і Діло" направив запит Вадиму Колесніченку з метою дізнатись особисту думку нардепа щодо його висловлювання 3 липня в ефірі телепрограми "Свобода слова", де він назвав львівсько-галицький діалект "відрижкою української мови".

19 жовтня 2012 року була отримана відповідь від Вадима Колесніченка, датована 21 вересня того ж року, де він зазначає, що наразі на його електронну пошту не надходило жодних заявок на участь у вищезгаданому конкурсі. При цьому парламентарій зауважив, що конкурс все ще продовжується, зауваживши, що його висловлювання 3 липня 2012 року в ефірі телепрограми "Свобода слова" не є образою української держави, народу, мови чи культури.

Нагадаємо, що 12 вересня 2012 року Печерський суд м. Києва відхилив позов Галини Пантюхіної до Вадима Колесніченка з приводу некоректних висловлювань щодо української мови.

Крім того, в липні 2012 року ВО "Свобода" направило звернення до Генпрокуратури щодо висловлювань Колесніченка, однак воно залишилось поза увагою.