Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Райнін співпрацюватиме з міжнародними фінансовими організаціями та інституціями

3 лютого 2015 року голова Харківської ОДА Ігор Райнін після представлення його адміністративно-господарському активу області Президентом України заявив, що окремий акцент роботи буде зроблено на системну роботу з міжнародними фінансовими організаціями та інституціями.
Виконано
Сказано 3 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/24858
  • https://www.youtube.com/watch?v=sUejAGOnesY
  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/25688
  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/25998
  • http://kharkivoda.gov.ua/uk/news/view/id/26072
  • Лист заступника голови облдержадміністрації Ю. О. Світличної

Результат

14 квітня 2015 року за ініціативи обласної державної адміністрації Харківська область була обрана в якості пілотної для впровадження проекту Швейцарського бюро співробітництва в Україні «Запобігання неінфекційним захворюванням і сприяння здоровому способу життя», який буде реалізований Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВОЗ).Реалізацію проекту на території Харківської області планують розпочати вже в найближчі місяці.

12 травня Ігор Райнін зустрівся з новим керівником спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Харкові Ромуальдом Пішаром. Сторони обговорили питання, що стосуються поточної суспільно-політичної ситуації в регіоні, а також можливі напрямки подальшої співпраці.

19 травня ХОДА уклала меморандум про співпрацю з Міжнародним агентством регіонального розвитку «GloBee». Основні напрямки діяльності «GloВee» - це залучення інвестицій у проекти місцевого розвитку, сприяння експортній діяльності підприємств, налагодження зв'язків із міжнародними фінансовими інститутами.

Відповідно до листа Харківської ОДА від 30 червня 2015 року, реалізується спільний проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», в рамках якого передбачається виділення донорських коштів на розвиток соціальної інфраструктури по районах Харківської області. Ще один проект ПРООН - з японським урядом, спрямований на підтримку роботодавців, які створюють робочі місця для внутрішньо-переміщених осіб. Співпраця з Українським фондом соціальних інвестицій - за рахунок коштів уряду Німеччини в сумі до 3 млн євро. Допомога буде розрахована на реконструкцію соціальної сфери Харківської області. Активно розвивається співробітництво з Європейським банком реконструкції та розвитку. ЄБРР планує цього року відкрити свій офіс в Харківській області. Харківська обласна державна адміністрація та міжнародні організації розвивають і підтримують регіональний банківський сектор: ЄБРР спільно з KFW «Німецький банк розвитку», а також Міжнародна фінансова корпорація IFC увійшли в один з акціонерних комерційних банків області в сумі 43 млн грн. Досягнуто домовленості з представниками дипломатичного корпусу Угорщини o6 організацію безкоштовного відпочинку дітей із сімей військовослужбовців-учасників АТО. Також розглядаються аналогічні пропозиції, що надійшли від посольств Румунії та Чехії.