Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мацола обіцяє сприяти будівництву сміттєпереробних коплексів

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №190 Роман Мацола у своїй передвиборній програмі обіцяє сприяти будівництву сміттєпереробних коплексів для розв'язання проблеми сміттєзвалищ.
Виконано
Сказано 24 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12855
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12855
  • 2

Результат

Згідно з відповіддю від 22 червня 2018 року народний депутат України Роман Мацола щодо питання будівництва сміттєпереробних комплексів повідомив, що за останні 3 роки народний депутат мав не одну розмову з потенційно зацікавленими сторонами, втім до будівництва комплексу справа не дійшла.

Станом на червень 2018 року розв'язання проблеми сміттєзвалищ округу вирішується Романом Мацолою коштом запровадження сортування сміття. Так у Полонській ОТГ минулого року була прийнята програма роздільного збору твердих побутових відходів на 2017-2019 рр. Завдяки спільному проекту ГО "Інститут солідарності громад Романа Мацоли" та Полонської міської ОТГ, встановлено контейнери для роздільного збору відходів - пластику та паперу на території всіх шкіл м. Полонного та с. Новоселиця, а також антивандальні контейнери для пластику та паперу в м. Полонне. На старті проекту депутатом особисто проводилися роз'яснювальні зустрічі з учнями шкіл та мешканцями міста. Сортування сміття також проводиться в двох містах обласного значення округу - Шепетівці та Славуті.

Окрім того, Роман Мацола спільно з активістами вже два роки організовують масовий збір використаних батарейок та акумуляторів в окрузі. В навчальних та торгових закладах розміщено контейнери для збору батарейок, які нардеп регулярно відвозить на утилізацію.

В межах депутатських повноважень нардеп звертався до Уряду про вжиття заходів реагування, спрямованих на захист конституційних прав населення Хмельниччини на безпечне життя і здоров'я та вжиття заходів щодо ліквідації екологічної небезпеки від сміттєзвалища, а також виділення коштів на будівництво сміттєпереробного заводу на території Хмельницької області. На що було отримано розгорнуту відповідь з Міністерства екології та природних ресурсів про вжиття комплексних заходів щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ в Хмельницькому регіоні. Щодо будівництва сміттєпереробного заводу на території Хмельницької області зазначено, що Мінприроди вивчає пропозиції від інвесторів щодо даного будівництва, оцінюються техніко-економічні показники запропонованих ними проектів. Робота щодо вирішення даного питання триває.

Народний депутат Роман Мацола, в межах своїх повноважень, всіляко сприяв будівництву сміттєпереробних коплексів для розв'язання проблеми сміттєзвалищ, тому обіцянка отримує статус "Виконано".