Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гончарук запевнив, що родини загиблих прикарпатців отримають земельні ділянки під забудову на території села Поляниця

19 жовтня 2014 року голова Івано-Франківської облдержадміністрації заявив, що родини загиблих прикарпатців отримають земельні ділянки під забудову на території села Поляниця Яремчанської міської ради.
Не виконано
Сказано 19 жовтня 2014 р.

Джерело

  • http://www.if.gov.ua/?q=news&id=25096
  • Лист керівника апарату Івано-Франківської обласної державної адміністрації Руслана Панасюка
  • Відповідь радника голови Івано-Франківської ОДА Марцінковського О.М.
  • http://www.if.gov.ua/?q=news&id=28525
  • http://www.if.gov.ua/news/v-oblasti-vidilyayut-zemelni-masivi-dlya-potreb-uchasnikiv-ato
  • Лист в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області Бондарчука В.Д.

Результат

Відповідно до листа Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 2 лютого 2015 року, головним управлінням Держземагентства України в Івано-Франківській області видано наказ від 9 липня 2014 року №72 "Про організацію робіт щодо виділення земельних ділянок військовослужбовцям, задіяним до Антитерористичній операції, та членам родин загиблих учасників Антитерористичної операції та подій, які відбулися на Майдані. Станом на 28 січня 2015 року від учасників Антитерористичної операції у східних областях України надійшло 237 клопотань з приводу надання земельних ділянок, з них 132 клопотання перебуває на опрацюванні, 33 - відмовлено в наданні дозволу, 72 - надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою.

У 2014 році до Поляницької сільської ради Яремчанської міської ради надійшло ряд звернень від родичів загиблих учасників АТО щодо надання земельних ділянок у власність. Однак, Поляницькою сільською радою прийнято рішення від 5 листопада 2014 року про відмову у наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою у зв'язку із відсутністю у землях запасу комунальної власності вільних земельних ділянок, які можуть бути надані для будівництва.

7 листопада 2014 року в Поляницькій сільській раді відбулася зустріч на якій обговорено необхідність уточнення межі населеного пункту та виділення земельної ділянки орієнтовною площею 17 га членам сімей загиблих Героїв Майдану та учасників АТО на сході України. Під час виїзду працівників ДП "Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" на територію земельної ділянки для проведення її обмірів та встановлення межі населеного пункту жителями села Поляниця їх було не допущено до виконання поставлених завдань.

За інформацією наданою радником голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марцінковським Олегом 13 березня 2015 року голова Івано-Франківської облдержадміністрації дав відповідне доручення начальнику головного управління Держземагентства в Івано-Франківській області, але у зв'язку з прийнятим сільською радою села Поляниця рішенням про відмову у виділенні земельних ділянок та збільшенням кількості сімей загиблих в зоні проведення АТО, було вирішено виділяти земельні наділи у населених пунктах за місцем їх постійного проживання. На сьогодні відбуваються усі передбачені законом процедури для передачі земельних ділянок сім’ям загиблих військовослужбовців. Також, станом на сьогодні одинадцять сімей загиблих в зоні АТО та Героїв Небесної Сотні, які потребували покращення умов проживання, отримали квартири.

25 червня 2015 року відбулось чергове засідання координаційного комітету допомоги пораненим учасникам АТО. На зустрічі обговорили ситуацію з виділенням земельних ділянок родинам військовослужбовців в області. Зокрема, за словами представника Головного Управління Держкомзему в Івано-Франківській області, Центр державного земельного Кадастру готує документацію щодо земельних масивів у Тисменицькому районі. Так, лише один із них орієнтовно розрахований на 200 земельних ділянок.

Станом на 13 серпня 2015 року на території Івано-Франківської області підготовлено чотири масиви для надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції. Вони знаходяться на територіях Павлівської, Старокривотульської, Ямницької сільських рад та Лисецької селищної ради.

Відповідно до листа Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області від 14 вересня 2015 року, станом на поточну дату до Поляницької сільської ради надійшло 39 клопотань на отримання земельних ділянок від членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих Героїв Майдану та учасників антитерористичної операції на Сході України. Однак, Поляницькою сільською радою прийнято рішення від 05.11.2014 № 228-38/2014, від 16.09.2014 № 222-36-2014, від 28.08.2014 № 216-35-2014, від 18.12.2014 № 237-40-2014 про відмову у наданні дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, оскільки в землях запасу комунальної власності відсутні вільні земельні ділянки, які можуть бути надані для будівництва.