Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Меріков обіцяє, що в Миколаєві запровадять проведення військових та медичних курсів

9 вересня 2014 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков пообіцяв запровадити в Миколаєві проведення військових та медичних курсів.
Виконано
Сказано 9 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=12488
  • http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=12658
  • Лист заступника голови Миколаївської ОДА О.А.Янішевської
  • http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=19648

Результат

18 вересня 2014 року, друга група працівників апарату облдержадміністрації розпочала навчання на курсах з надання першої медичної допомоги. На заняття завітала і заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська. Вона подякувала всім, хто захотів отримати навички надання медичної допомоги.

Безкоштовні курси для всіх бажаючих розпочалися, ще в березні 2014 року. В групі по 20 людей, які за 12 годин отримають знання і навички з надання першої невідкладної медичної допомоги. Програма передбачає засвоєння як теоретичної частини, так і практичної (ознайомлення з анатомією людини, надання першої невідкладної допомоги, проведення серцево-легеневої реанімації на догоспітальному етапі). Всі здобутті навички закріплюють на спеціальних манекенах.

Відповідно до листа Миколаївської ОДА від 5 лютого 2015 року, 2014 року на базі Миколаївського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф проведено курси з надання першої невідкладної медичної допомоги для населення та головних спеціалістів Миколаївської обласної державної адміністрації. Навчання пройшла 381 особа. Обласним територіальним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф спільно з обласним центром здоров'я за підтримки управління освіти та науки, на виконання доручення облдержадміністрації 18 грудня 2014 року в обласному центрі здоров'я проведено лекцію для вчителів шкіл міста та області з питань надання невідкладної допомоги на догоспітальному етапі. На короткотермінових курсах пройшли навчання 56 слухачів. Навчанням населення з питань надання первинної медичної допомоги також займаються Миколаївський національний педагогічний університет ім. Сухомлинського та Миколаївський базовий медичний коледж.

23 липня 2015 року відбулися навчання для державних службовців. Каски і бронежилети, стрільба з автоматів і пістолетів, ведення бою з окопів, надання першої медичної допомоги. Заходи проходили на полігоні Національної гвардії України. Голова облдержадміністрації Вадим Меріков, який виступив ініціатором проведення таких заходів, повідомив, що аналогічне бойове злагодження пройде ще у вересні. За словами керівника області, навчання передбачає не тільки практичну частину, а й теоретичну.