Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Меріков обіцяє розвивати КП "Миколаївелектротранс"

4 листопада 2014 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков, щодо розвитку комунального транспорту зазначив, що існує проект, який буде втілено в життя в 2015 році. Наступного року КП «Миколаївелектротранс» буде розвиватися завдяки цьому плану, який розроблений міським виконкомом.
Виконано
Сказано 4 грудня 2014 р.

Джерело

  • http://www.mk.gov.ua/en/news/?id=13553
  • https://www.facebook.com/vadim.merikov/posts/10203610679647756
  • http://nikcenter.org/newsItem/14000
  • Лист голови ОДА Вадима Мерікова
  • Лист першого заступника голови ОДА П.М. Романчука

Результат

Міська влада Миколаєва 14 березня 2015 прийняла рішення розвивати електротранспорт. Цього року, наприклад, буде закуплено додатковий рухомий склад. Вже оголошено тендер. Також планується оновити необхідну інфраструктуру.

Про це розповів мер Миколаєва Юрій Гранатуров в ході засідання виконкому міськради. На думку мера, трамваї і тролейбуси повинні стати альтернативним і, дійсно, комфортним видом транспорту для миколаївців. Це вбереже городян від диктату деяких приватних фірм, які зірвали 3 березня пасажирські перевезення. Конкуренцію маршруточникам-приватникам має скласти і комунальне підприємство, яке буде створено на базі КП «Миколаївелектротранс».

Відповідно до листа Миколаївської ОДА від 15 липня 2015 року, за ініціативи голови облдержадміністрації проводились колегії за участі Миколаївського міського голови Ю.Гранатурова, щодо врегулювання питання транспортного забезпечення міста. В.Меріков неодноразово наголошував на необхідності розвивати комунальні транспортні підприємства, за рахунок збільшення кількісного складу електротранспорту та автобусів великої місткості.

В липні 2015 року виконавчим комітетом Миколаївської міської ради проведено процедуру тендерних закупівель 26 одиниць транспортної техніки. За кошти міського бюджету буде придбано 12 трамваїв та 14 тролейбусів. Крім того, в перспективному плані розвитку транспортного забезпечення містян, передбачено будівництво тролейбусних ліній в Корабельний район.

Відповідно до листа Миколаївської ОДА від 20 січня 2016 року, за інформацією виконавчого комітету Миколаївської міської ради комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Миколаївелектротранс» є основним підприємством в структурі пасажирських перевезень м. Миколаєва. За 2015 рік автопарк «Миколаївелектротранс» поповнився значним рухомим складом, а саме 738 тролейбусами та 12 трамваями, що дозволяє забезпечити перевезення більшості городян по найбільш пасажиромістким напрямкам.