Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Меріков пообіцяв сприяти розпаюванню земель між працівниками держпідприємства "Реконструкція"

13 грудня 2014 року голова Миколаївської обласної державної адміністрації Меріков Вадим Іванович на своїй офіційній сторінці у Facebook пообіцяв сприяти розпаюванню земель між працівниками держпідприємства "Реконструкція".
Не виконано
Сказано 13 грудня 2014 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/vadim.merikov?fref=ts
  • Лист т.в.о. голови ОДА В.В Боня
  • http://www.president.gov.ua/news/prezident-zvilniv-golovu-mikolayivskoyi-oda-vadima-merikova-37483

Результат

Відповідно до листа Миколаївської ОДА від 2 серпня 2016 року, у постійному користуванні радгоспу «Реконструкція» перебували землі сільськогосподарського призначення на території Березнегуватського району Миколаївської області, що підтверджувалося відповідним Державним актом на право постійного користування землею, який було видано на підставі рішення Березнегуватської районної ради народних депутатів від 05.08.1992 року. В період часу з 1995 по 2005 роки радгосп «Реконструкція» було неодноразово реорганізовано. 17.02.2005 року внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб України про реєстрацію Державного підприємства дослідне господарство «Реконструкція» (далі ДП ДГ «Реконструкція»), але право постійного землекористування радгоспу «Реконструкція» не було припинено, вищезазначений державний акт, або договір оренди не переоформлявся. Розпорядження голови Березнегуватської райдержадміністрації, щодо вищезазначеної земельної ділянки, неодноразово були предметом оскарження в судах. Проте рішенням Одеського апеляційного суду від 20.02.2007 року за ДП ДГ «Реконструкція» визнано право постійного користування вищевказаною земельною ділянкою. За інформацією відділу Держгеокадастру у Березнегуватському районі станом на 01.08.2016 ДП ДГ «Реконструкція» не розпайоване. Громадяни у власність і користування земельні ділянки не отримували.

29 червня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 277/2016 про звільнення з посади голови Миколаївської обласної державної адміністрації Вадима Мерікова.