Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Шухевич обіцяє прийняти окремий закон про статус бійців АТО

10 жовтня 2014 року під час зустрічі з освітянами на Левандівці Юрій-Богдан Шухевич заявив, що своєю законотворчою діяльністю у Верховній Раді буде добиватися прийняття окремого закону про статус бійців АТО.
Виконано
Сказано 10 жовтня 2014 р.

Джерело

  • http://galnet.org/news/209116-shuhevych-i-veremchuk-u-parlamenti-obitsyayut-dobyvatysya-dlya-bijtsiv-ato-sotsialnoho-statusu
  • http://www.theinsider.ua/politics/5523e7fb530c8/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=1688&skl=9

Результат

7 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла "Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України" №1688. Рішення підтримали 274 депутати при 226 необхідних.

Зокрема, ВР надала статус учасника війни працівникам підприємств, установ та організацій, що брали участь в антитерористичній операції в період її проведення. Рада надала статус інваліда війни постраждалим в ході АТО військовослужбовцям, працівникам підприємств, волонтерам і бійцям добровольчих батальйонів (за умови, що батальйони були включені до складу Збройних сил, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії при отриманні їх учасниками інвалідності в ході АТО). Парламент також надав статус учасника бойових дій співробітникам Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також Державної пенітенціарної служби, які брали участь у АТО. Зазначимо, що одним з авторів вказаного законопроекту був Ю.Шухевич.