Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук запровадить програму електронного урядування в Чернівцях

7 липня 2014 року Чернівецький міський голова Олексій Каспрук заявив, що спільно з австрійським Вольфсбергом у Чернівцях буде реалізовано програму електронного урядування.
Архів
Сказано 7 липня 2014 р.

Джерело

  • http://chernivtsy.eu/portal/4/chernivtsi-aktivizuyut-spivpratsyu-z-mistami-pobratimami-55129.html
  • Лист секретаря Чернівецької міської ради Я. Кушнірика
  •  Лист секретаря виконавчого комітету Чернівецької міської ради Стецевича О.І.
  • Лист секретаря Чернівецької міської ради Кушнірик Я.

Результат

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 7 листопада 2014 року, у питаннях впровадження електронного урядування місцева влада співпрацює з австрійським містом-побратимом Вольфсбергом та Вінницькою міською радою. З цією метою делегації міської ради у липні ц.р. відвідали м. Вольсфберг, у вересні ц.р - м. Вінницю. Муніципалітет Вольфсберга виявив готовність надати консультативну організаційно-технічну допомогу у впровадженні проекту електронного урядування в Чернівцях. Триває узгодження спільних заходів у цьому напрямку.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 20 січня 2015 року, у Чернівецькій міській раді не запроваджена програма електронного урядування, як і всіх містах України. Це не комп'ютерна програма, а цілий комплекс заходів роботи органів влади з громадою через електронні носії інформації. Як частина комплексу, в Чернівецькій міській раді впроваджено другий етап системи електронного документообігу, який дозволяє реєструвати та обмінюватись електронними документами між виконавчими органами міської ради. Проте електронного візування поки що не впроваджено через брак коштів та необхідність підвищення кваліфікації багатьох працівників міської ради.

Відповідно до листа Чернівецької міської ради від 3 квітня 2015 року програма електронного урядування, запропонована муніципалітетом міста Вольфсберг, не може бути впроваджена для використання державними та комунальними установами в Україні, так як серверна складова розташована на території Австрії, а українське законодавство не дозволяє розміщати державні інформаційні ресурси на території іншої держави. Захист інформаційних каналів зв'язку, контроль їх використання на території іншої держави зусиллями українських спеціалістів є неможливим. Одним з сегментів електронного урядування є використання офіційного веб-порталу Чернівецької міської ради з розділом "Електронні звернення" для зав'язків з громадою. Для впровадження повнофункціонального електронного урядування необхідна низка рішень на державному рівні для створення механізму обміну даними між державними, судовими, комунальними та іншими установами.