Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Меріков назвав пріоритетом збереження миру та стабільності, недопущення сепаратистського сценарію в регіоні

Голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков 29 липня 2014 р. назвав пріоритетом збереження миру і стабільності, недопущення сепаратистського сценарію в регіоні.
Виконано
Сказано 29 липня 2014 р.

Джерело

  • http://nikvesti.com/news/politics/56787
  • http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=15227
  • http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=16947
  • http://nikvesti.com/news/incidents/70446
  • http://nikvesti.com/news/incidents/71671
  • Лист голови ОДА Вадима Мерікова

Результат

27 січня 2015 року голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков провів нараду з громадськістю регіону, головною темою стало долучення громадських представників до патрулювання в області. Керівник області запевнив, що обороноздатність Миколаївської області укріплювалась з квітня минулого року.

7 квітня 2015 року пройшли заходи з нагоди відзначення Дня боротьби з сепаратизмом в Миколаївській області - відзначення пам’ятних минулорічних подій, спрямовані на підвищення громадсько-політичної свідомості громадян, популяризації в області ідей патріотизму, забезпечення незалежності, єдності, територіальної цілісності та боротьбу з сепаратизмом в Україні.

9 червня 2015 року був проведений арешт учасників зборів «Народної ради Миколаєва». Відзначається, що був організований збір місцевих жителів (всього 52 особи), яких мали намір використовувати для публічного проголошення і створення так званої «Народної Ради Миколаєва».

5 липня 2015 року спільними зусиллями співробітників СБУ Миколаєва, Одеси та Києва був відвернений запланований вибух Варварівського мосту в Миколаєві. 5 липня СБУ була проведена серія обшуків в Одеській і Миколаївській областях.

Відповідно до листа Миколаївської ОДА від 15 липня 2015 року, з метою збереження миру та стабільності, недопущення сепаратистського сценарію в Миколаївській області облдержадміністрацією систематично вживаються заходи щодо організації взаємодії правоохоронних органів та громадських організацій з охорони громадського порядку.

Щопонеділка головою облдержадміністрації проводяться координаційні наради з керівниками правоохоронних органів області, Державної прикордонної служби та військового комісаріату.

На території області зареєстровано 85 громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, які об’єднують 3367 осіб (в тому числі 13 – в м.Миколаєві загальною чисельністю 1876 чоловік).

За перше півріччя 2015 р. проведено 4836 заходів (рейдів, відпрацювань) спільно з працівниками міліції  з охорони громадського порядку, в яких взяли участь члени громадських формувань. За результатами такої роботи затримано 785 правопорушників, в тому числі 603 – у м. Миколаєві.

З метою забезпечення контролю за громадським порядком, проведено роботу щодо встановлення технічних засобів в громадських місцях.

Встановлюються системи візуального спостереження за дотриманням правопорядку та забезпеченням безпеки громадян у громадських місцях, зокрема місцях масового перебування населення на об'єктах залізничного, повітряного транспорту та зупинках громадського транспорту.

За рахунок коштів, виділених з бюджетів різних рівні області, в місцях проведення масових заходів обласного центру, за станом на 25.12.2014 в області встановлено 59 камер відеоспостереження (м.Миколаїв - 10, м.Вознесенськ - 6, м.Первомайськ - 4, м.Южноукраїнськ – 4, смт Березнегувате – 2, смт Братське – 4, м.Баштанка – 2, смт Криве Озеро – 4, м.Снігурівка – 23), які працюють у цілодобовому режимі. Кількість встановлених стікерів для екстреного виклику міліції - 130, патрульних автомобілів, обладнаних системою супутникового спостереження GPS  та GSM-маячків для позиціювання патрульних нарядів - 27.

В результаті оперативного відпрацювання УСБУ в Миколаївській області 07.06.2015 в м. Миколаєві затримано 47 членів «Миколаївської народної республіки» - організації сепаратистського спрямування.