Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв збільшити кількість дитячих садків у Києві

Мер Києва Віталій Кличко 9 липня 2014 року представив "Програму першочергових кроків Київського міського голови", в якій окреслив 5 пріоритетів та першочергові заходи по кожному з них. Одним з таких кроків він назвав збільшення кількості дитячих садків у Києві. Крім того, мер зауважив на необхідності достатнього фінансування шкільної освіти.
Виконано
Сказано 9 липня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.pravda.com.ua/publications/53bd1ee1b97b7/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • http://kyiv1.org/news/u-cherzi-do-ditsadkiv-stojit-ponad-14-tisyach-di-041818/
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1000
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1016
  • http://news.eizvestia.com/news_kiev/full/556-klichko-privlek-finansirovanie-dlya-stroitelstva-detsadov-v-kieve
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1265

Результат

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, у 2014 році введено в дію з дошкільні навчальні заклади, загальною кількістю 600 місць. Завершено передачу дошкільного навчального закладу № 104 на 150 місць (Подільський район) у комунальну власність міста від Державного підприємства» Науково-дослідний виробничий комбінат «Пуща-Водиця». Розпорядженнями Київської міської державної адміністрації п'ять нежитлових будівель колишніх дошкільних навчальних закладів було передано до сфери управління районних в місті Києві державних адміністрацій з метою їх відновлення за цільовим призначенням. Крім цього, у працюючих дошкільних навчальних закладах відновлено роботу 74 груп (1480 місць), що рівнозначно 6 дитсадкам проектною потужністю 220 місць кожний.

За словами заступника голови КМДА Ганни Старостенко, станом на травень 2015 року першочергового влаштування у дошкільні навчальні заклади Києва потребують понад 14 тисяч дітей. Причини такого явища - невиконання забудовниками свого зобов'язання поряд з житловими комплексами будувати об'єкти соціальної інфраструктури, використання дитсадків не за цільовим призначенням, поповнення дітьми переселенців, яких приймають без електронної черги. Старостенко зауважила, що наразі влада працює над збільшенням кількості дитсадків у місті.

19 травня Кличко проінспектував хід будівництва нового дитячого садка по вулиці Драгоманова на Позняках, розрахованого на 240 дітей. Відкриття планується на початку нового навчального року.

25 травня Віталій Кличко проінспектував реконструкцію дошкільного навчального закладу № 383 по вулиці Гарматній у Солом‘янському районі Києва. Дошкільний навчальний заклад № 383 планується ввести в експлуатацію до вересня 2015 р.

За повідомленням Старостенко, німецький уряд виділив Києву 5 млн євро на відновлення додаткових груп у дитячих садках міста.

25 та 26 серпня 2015 року Віталій Кличко взяв участь у відкритті нових дитячих садків № 270 і № 383 у Солом'янському у Дарницькому районах столиці. Мер відзначив, що близько 50 дитсадків столиці використовуються не за призначенням, а їхні приміщення здавали чи здають в оренду різним фірмам. І підкреслив, що столична влада повертає такі дитсадки до комунальної власності та збільшила фінансування освіти до пів мільярда гривень.