Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Ляшко має намір скасувати посаду Прем'єр-міністра, коли стане Президентом

Кандидат в Президенти України Олег Ляшко 5 березня 2014 року заявив, що після перемоги на виборах скасує посаду прем'єр-міністра. Президент нестиме відповідальність за все, що відбувається в країні, сказав він. 9 серпня 2018 року народний депутат Олег Ляшко повторив, що після обрання його президентом посада прем'єр-міністра буде скасована. "Так, я скасую посаду прем'єр-міністра ... Як президент, я буду очолювати уряд, як в Сполучених Штатах" - заявив політик (відео 25:12 - 25:23).
Архів
Сказано 9 серпня 2018 р.

Джерело

  • http://liashko.ua/index.php/deputy/item/1374-mene-vusunulu-kandudatom-u-prezidentu.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=mCUG-oIoGik&feature=youtu.be&t=1508
  • https://censor.net.ua/resonance/3105435/oleg_lyashko_timoshenko_proponu_kantslera_ya_proponuyu_jorstku_prezidentsku_vertikal
  • https://prm.ua/tsvk-oprilyudnila-pershi-rezultati-viboriv-prezidenta-i-ostatochnu-yavku-vibortsiv-2/

Результат

9 січня 2019 року Ляшко, як кандидат в президенти дав інтерв'ю виданню "цеезор нет". Він розповів їм, що хоче ліквідувати посаду прем'єра, щоб президент очолив уряд : "Я пропоную змінити Конституцію, щоб президент очолював виконавчу гілку влади, очолював уряд. З одної сторони, це прибирає дуалізм, навіть триалізм у владі ". На що журналіст, зауважив, що уряд навряд чи підтримає таку ініціативу Ляшка. Нардеп відповів, що приймати це рішення буде не уряд, а народ на всеукраїнському референдумі. Пряма цитата: "Я винесу це питання на всеукраїнський референдум, і народ вирішить"

31 березня 2019 року в Україні відбулися президентські вибори.Олег Ляшко також брав в них участь. Станом на 3 квітня 2019 року ЦВК опрацювала 99,88% протоколів, та відповідно до цих підрахунків Ляшко займає сьоме місце, набравши 5,47% голосів.З цього можна зробити висновок, що нардеп програв вибори. Відповідно обіцянка не може набути чинності, та переноситься в категорію "архів".