Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ставицький запевняє, що Україна буде отримувати 30 млрд куб.м реверсного газу на рік

3 липня 2013 року міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький під час брифінгу в Кабінеті міністрів запевнив, що Україна буде отримувати 30 мільярдів кубометрів газу за реверсним маршрутами з Європи на рік. "Якщо скласти усі реверсні маршрути, які ми відпрацьовуємо, це буде більше 30 мільярдів кубічних метрів на рік, що дасть можливість на 100% диверсифікувати постачання природного газу для економіки нашої держави", - сказав міністр.
Архів
Сказано 3 липня 2013 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiina_rozrahovue__otrimuvati_ponad_30_mlrd_kubiv_reversnogo_gazu_v_rik___stavitskiy_1841622
  • http://real-economy.com.ua/news/61714.html

Результат

За даними Держстату, в 2013 році Україна за реверсним маршрутами з країн Європи (Німеччини, Угорщини, Австрії, Польщі) закупила понад 2,1 млрд кубометрів газу. При цьому українському уряду не вдалось налагодити постачання газу з Румунії та Словаччини. Обіцянка переводиться до архіву, оскільки 27 лютого 2014 року Ставицького Едуарда було звільнено з посади Міністра енергетики та вугільної промисловості України. Таким чином, політик не мав повноважень для виконання даної обіцянки.