Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

160 тисяч тонн пільгового пального для аграріїв у 2011 році

Прем'єр-міністр М. Азаров пообіцяв, що у 2011 році Уряд збільшить постачання пільгового палива для аграріїв, у порівнянні з 2010 роком, на 14,3% - до 160 тисяч тонн. Сільськогосподарські підприємства отримають 100 тис. т. дизеля і 60 тис. т. бензину.
Не виконано
Сказано 16 лютого 2011 р.

Джерело

  • http://portal.lviv.ua/news/2011/02/16/170525.html
  • http://investycii.org/news/ekonomika-ukrajiny/ahropromyslovyj-kompleks/uryad-peredumav-zakuplyaty-pilhove-palne-dlya-ahrarijiv.html
  • Письмо заместителя директора Департамента земледелия Министерства аграрной политики и продовольствия Украины Ю. Жарун от 05.01.2012 г.
  • Письмо Первого заместителя Министра аграрной политики и продовольствия Украины Н. Безуглого от 19.12.2011 г.

Результат

У відповідь на запит, відправлений до Міністерства аграрної політики і продовольства України відносно кількості пільгового палива, яке поставлялося аграріям у 2011 році, було надано інформацію без зазначення запитуваних обсягів.

За словами Першого заступника Міністра аграрної політики і продовольства України М. Безуглого, аграрії забезпечуються нафтопродуктами для проведення сільськогосподарських робіт на підставі прямих договорів з постачальниками. Ціни на нафтопродукти для аграріїв залежать від цінової ситуації на вітчизняному і міжнародному ринках нафти і нафтопродуктів. А також вказано, що для створення сприятливих умов для забезпечення паливом в період проведення сільськогосподарських робіт у 2010 і 2011 роках використовувався механізм здешевлення кредитів, що залучаються сільгоспвиробниками для придбання матеріально-технічних ресурсів за рахунок коштів державного бюджету.

Крім того, є інформація, згідно якої МінАПК відмовилося від надання палива за пільговими цінами через високу вартість логістики і низьку якість палива, що надавалося.