Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Продан обіцяє змусити депутатів від Партії регіонів голосувати персонально

Член партії «УДАР» Оксана Продан заявила, що опозиція застосує всі можливі засоби, аби змусити представників Партії регіонів до персонального голосування у парламенті. "Є декілька варіантів впровадження цього механізму, і я впевнена, що ми зможемо це зробити», - додала політик.
Архів
Сказано 26 листопада 2012 р.

Джерело

  • http://klichko.org/ua/news/news/oksana-prodan-mi-zrobimo-use-mozhlive-shchob-zmusiti-predstavnikiv-partiyi-vladi-personalno-golosuvati-u-parlamenti
  • http://byut.com.ua/news/14245.html
  • http://www.pravda.com.ua/news/2013/06/18/6992445/

Результат

19 березня 2013 року у Верховній Раді створено робочу групу з контролю за особистим голосуванням. Як розповів на брифінгу народний депутат Андрій Шевченко, таку групу створено за дорученням об'єднаної опозиції. Хоча на початку засідань Верховної ради VIІ скликання, були прецеденти з неперсональним голосуванням, під час останнього парламентського тижня 16-19квітня 2013 року нарікань збоку опозиції щодо неперсонального голосування не було.

18 червня 2013 року депутат Андрій Мохник з трибуни заявив, що під час голосування за проект змін до Держбюджету на 2013 рік щодо реструктуризації бюджетної заборгованості були два не персональних голосування. Спікер В. Рибак відмовився визнавати зазначені факти і питання переголосовано не було.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки було зроблено все залежне від народного депутата аби унеможливити факти неперсонального голосування, однак неперсональне голосування продовжувалося через моральні якості інших нардепів, на що Продан вже не могла вплинути.