Здешевілий російський газ не відбив у Мінрегіону бажання його економити

Читать на русском

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово -комунального господарства Геннадій Темник назвав необгрунтованими судження експертів про те, що «дешевий російський газ позбавляє ЖКГ стимулів для економії », повідомляє прес - служба Мінрегіону.

«Держава зацікавлена​​  в тому, щоб вітчизняна теплоенергетика максимально скоротила споживання природного газу», - сказав Темник.

За словами міністра, Мінрегіон буде продовжувати роботу щодо скорочення споживання газу підприємствами теплоенергетики та модернізації систем теплопостачання за програмою на 2014-2015 роки.

«Програма вимагає чималих коштів. І ці кошти у нас будуть, оскільки зниження ціни на природний газ дозволило знизити на 20% тарифи на тепло для бюджетних організацій», - заявив міністр.

Він також зазначив, що завдяки різниці між цінами закупівлі імпортованого газу та його реалізації держава може заощадити близько 9 млрд. гривень. , і частина цих коштів піде на модернізацію комунальної теплоенергетики.

Нагадаємо, 16 жовтня 2013 року Темник заявив, що в 2014 році почнеться реалізація першого етапу Програми модернізації систем теплопостачання України, згідно з якою передбачається заміна 4400 котлів НІІСТУ -5 на сучасні.

30 травня 2013 року Темник пообіцяв замінити понад 1 тис. котлів до початку опалювального сезону 2013-2014 років, і це обіцянка була виконана.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: