Хай буде світло: всі обіцянки щодо освітлення населених пунктів

Читать на русском

У системі «Слово і діло» зафіксовані 84 обіцянки, що стосуються вирішення проблем з освітленням окремих об'єктів, вулиць, населених пунктів і модернізації систем вуличного освітлення.

14 обіцянок з цієї теми були реалізовані, 11 провалені, 2 занесені в архів з причини неможливості їх виконання, а 57 залишаються в процесі виконання.

При цьому лише 2 з 84 обіцянок належать представникам центральних органів виконавчої влади, інші заяви щодо вуличного освітлення були зроблені мерами міст, головами адміністрацій, місцевими та народними депутатами, які обіцяли вирішити цю проблему у своїх виборчих округах.

Актуальною, зокрема, є обіцянка голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимира Семиноженка, який 25 квітня 2013 року заявив, що до 2020-го року Україна повністю перейде на світлодіодне освітлення. Поки світлодіодним освітленням можуть частково похвалитися лише міста, які приймали Євро-2012, так як була виконана відповідна обіцянка прем'єра Миколи Азарова.

Також серед виконаних обіцянок можна виділити відновлення вуличного освітлення в Чорткові та Чортківському районі, що було обіцяно губернатором Валентином Хоптяном, модернізацію зовнішнього освітлення мером Житомира Володимиром Дебоєм, відновлення освітлення на 47 вулицях мером Луганська Сергієм Кравченком і освітлення доріг навколо Світязя, що обіцяв свого часу волинський губернатор Борис Клімчук.

Як невиконані значаться в системі «Слово і діло» обіцянки мера Донецька Олександра Лук'янченка щодо оновлення освітлення на 144 вулицях, губернатора Харківщини Михайла Добкіна щодо розробки програми освітлення в сільській місцевості, екс-голови Сумської ОДА, а нині - заступника глави АП Юрія Чмиря щодо відновлення систем вуличного освітлення в сільській місцевості та інші.

«Та величезна кількість обіцянок щодо вуличного освітлення, яка внесена в нашу систему, показує, як це не сумно, «печерний» рівень розвитку української інфраструктури. Поки владі зарано обіцяти нам світле майбутнє за нинішнього темного сьогодення - така елементарна проблема як зовнішнє освітлення часто не вирішується навіть у великих містах, а в сільській місцевості - і поготів», - коментує статистику головний редактор проекту «Слово і діло» Влад Решетняк.

Варто зазначити, що першу обіцянку з цієї теми в 2014 році дав мер Ужгорода Віктор Погорєлов, який заявив, що в 2014 році в місті будуть реалізовані два проекти з освітлення на 2 мільйони гривень.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: