Податківці визначилися, як в ідеалі має виглядати їхня жертва

Читать на русском

Міністерство доходів і зборів розробило критерії визначення зразкових платників податків, а також програму їх підтримки, повідомляє прес-служба відомства.  

Згідно з цими критеріями, щоб отримати такий статус, суб’єкти господарювання повинні своєчасно подавати звітність та не мати заборгованості протягом звітного року, середня чисельність їх найманих працівників повинна перевищувати 50 осіб, а зарплата останніх не менш ніж у 5 разів повинна бути більшою за мінімальну. Також зразкові платники повинні відповідати критеріям автоматичного відшкодування ПДВ.

Програмою підтримки зразкових платників їм надаватимуться деякі преференції: планові перевірки проводитимуться не частіше одного разу на три роки, а камеральна перевірка податкової звітності з ПДВ триватиме 5 робочих днів.

Ця категорія платників, крім того, отримуватиме адмінпослуги та податкові консультації у скорочені строки.

Відповідний проект наказу Міндоходів опублікований на офіційному сайті міністерства, наразі до нього приймаються зауваження та пропозиції.

Нагадаємо, 24 грудня 2013 року міністр доходів і зборів Олександр Клименко висловив впевненість, що 2014 року кількість податків зменшиться до 9-10.

11 грудня Клименко заявив, що з 2015 року аудит всіх представників малого та середнього бізнесу буде проводитись дистанційно.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: