Привезених на АнтиМайдан сьогодні годували гречкою і лякали екстремістами

Читать на русском

Сьогодні, 16 січня, перед Верховною Радою України Партія регіонів організувала мітинг на підтримку своєї діяльності та прийняття державного бюджету на 2014 рік. На мітингу, за приблизними оцінками, були присутні близько 12 тисяч учасників.

На мітингу виступали депутати від Партії регіонів Нестор Шуфрич, Вадим Колісниченко, комендант АнтиМайдану Олександр Зінченко, депутати районних рад. Між виступами політиків лунала музика.

Під час виступу Нестор Шуфрич негативно висловлювався про Євромайдан та його учасників і почав кричати українською мовою «Фашистам – ні!». За мить він поправив сам себе і перейшов на російську: «А тепер я скажу на языке победителей! Фашистам – нет!».

Вадим Колісниченко під час свого виступу заявив, що зараз в Україні з'являються сайти екстремістського характеру, на яких розміщується інформація про те, як виготовляти коктейлі Молотова, які слабкі місця в екіпіровці працівників «Беркуту» тощо. Колісниченко заявив, що подібні екстремістські сайти будуть заблоковані, а їхні власники – притягнені до відповідальності.

Від перехрестя вулиці Грушевського і Кріпосного провулку до будинку Грушевського 7а, що знаходиться на території Маріїнського парку, розставлені міліцейські металеві барикади. У них є один вхід та один вихід. На мітинг пускають всіх охочих.

Охорона АнтиМайдану на вході на мітинг стверджувала, що покидати територію мітингу регіоналів можна буде лише після 16:00.

Очевидно, що практично всі люди на мітингу привезені з інших міст. Перед сценою стоять мітингувальники і тримають транспаранти з назвами міст або районів. «Вінниця», «Город-герой Севастополь», «Луганск» тощо.

Мітингувальникам дають обіди – варену гречку, одну або дві сосиски та кілька шматочків хліба. Щоб отримати харчі, треба простояти в тісній широкій черзі – на роздачу їжі запускають по 5 людей. Багато хто не насичується цією їжею та ходить в найближчі магазини – за пивом, булочками, цигарками тощо.

Також помічено, що у кафе «Офіцерське», що на Кріпосному провулку, можуть пройти лише певні групи молодих спортивних хлопців. За пропуском «тітушок» стежить спеціальна охорона у військовій формі з абревіатурою ВСП на наплічній пов’язці. Абревіатура ВСП – це організаційна структура Збройних Сил України, її значення розшифровується як Військова служба правопорядку.

Загалом охорону АнтиМайдану та Верховної Ради України забезпечують близько 30 автобусів з працівниками правоохоронних органів, а також військові вантажівки чи інша техніка. Так, одним із автомобілів, що перекриває в’їзд на вул. Садову зі сторони Інститутської є вантажівка з написом «Розмінування».

Нагадаємо, 24 грудня 2013 року в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко пообіцяв, що КМДА вимагатиме від Партії регіонів відшкодування збитків, завданих організаторами АнтиМайдану в Маріїнському парку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: