Незалежні експерти у рамках кампанії "Вибори - 2012. Народний контроль" будуть моніторити виборчий процес на предмет порушень

Читать на русском

Київ. 13 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - В Україні на час парламентських виборів проводитиметься моніторинг порушень виборчого закону "Вибори - 2012. Народний контроль".

"Наш проект політично незалежний. Наша мета - створення максимально об'єктивного ресурсу інформації. Ми не маємо на меті підтримати якого-небудь кандидата, або проігнорувати його. Наша мета - надати об'єктивну інформацію, максимально повну, яка могла б допомогти виборцям скласти для себе вірну оцінку тому, що відбувається", - сказала керівник проекту "Слово и діло" Вікторія Пєшая на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у четвер.

В.Пєшая повідомила, що моніторинг порушень виборчого законодавства реалізовуватиметься проектом "Слово і діло", інформаційним агентством "Євро-патруль" і Незалежною медіа профспілкою.

За її словами, у рамках проекту буде запущений перший в Україні громадський майданчик по виявленню, фіксації і оприлюдненню порушень під час виборчої кампанії. Крім того, ініціатори проекту закликають пересічних громадян, а також кандидатів від різних політичних сил і самовисуванців виявляти, фіксувати і повідомляти про порушення закону в ході кампанії.

В.Пєшая підкреслила, що про результати своєї роботи ініціатори проекту інформуватимуть широку громадськість України, а також міжнародних спостерігачів, присутніх на виборах в Україні.

"Що стосується того, як ми співпрацюватимемо з міжнародними місіями (спостерігачі на виборах в Україні - ІФ), то з деякими з них вже були досягнуті попередні домовленості. Ми надаватимемо їм щотижневі звіти, а також підсумковий звіт(за результатами моніторингу усієї виборчої кампанії - ІФ) ", - сказала вона.

В.Пєшая підкреслила, що кампанія не фінансується якимись політичними партіями або окремими політиками.

"По суті, ця кампанія є волонтерською. Але, звичайно ж, існують необхідні витрати, які фінансуються за рахунок фонду благодійної організації "Інформаційні дослідження та законотворчість" і партнерів громадського руху "Євро-патруль", - повідомила вона.

Парламентські вибори в Україні намічені на 28 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: