Хто поїде в школу на автобусі, а хто піде пішки: обіцянки влади

Читать на русском

У системі «Слово і діло» зафіксовано 62 обіцянки представників центральної та місцевої влади щодо забезпечення шкіл автобусами, закупівлі, ремонту і виробництва шкільних автобусів.

8 обіцянок з цієї теми належать міністрові освіти і науки Дмитру Табачнику, при цьому левова частка цих обіцянок - 6 - були провалені, лише одна виконана і одна продовжує чекати свого виконання. Остання з невиконаних обіцянок Табачника - 100%-ве забезпечення сільських шкіл автобусами в 2013 році. У той же час, варто зазначити, що в 2012-му році був здійснений певний прорив в цій галузі - як і обіцяв Табачник, для сільських шкіл вдалося закупити тисячу нових автобусів.

Ще більше обіцянок з цієї теми роздав прем'єр-міністр Микола Азаров - у системі «Слово і діло» таких заяв 10, при цьому виконані з них всього лише 2, не виконані - 3, а решта 5 знаходяться в процесі виконання. Остання з обіцянок Азарова була озвучена незадовго до Нового року - 25 грудня 2013 року прем'єр обіцяв закупити до кінця 2013-го ще 38 шкільних автобусів. Глобально ж вирішити проблему глава уряду розраховує до 2015-го року - 14 серпня 2013 року він запевнив, що завдяки виконанню програми «Шкільний автобус» до 2015 року потреба у перевезенні школярів автобусами буде забезпечена на 100%.

Президент Віктор Янукович, згідно зі статистикою порталу, лише тричі торкнувся теми шкільних автобусів у своїх обіцянках, але при цьому ефективність в даному випадку була значно вища – дві обіцянки виконані, а одна - ні. Зокрема, були виконані обіцянки щодо закупівлі тисячі шкільних автобусів в 2012 році і 10 автобусів для шкіл Черкаської області у 2011 році, в той час обіцянка щодо закупівлі 250-ти автобусів для українських шкіл в 2011 році успіхом не увінчалася.

Більшість із решти 43 обіцянок влади щодо забезпечення шкіл автобусами належать губернаторам, які обіцяли вирішити цю проблему в своїх регіонах або якось просунутися в її вирішенні. Окремі обіцянки належать народним депутатам, які під час виборчої кампанії до Верховної Ради закріпили їх у своїх передвиборних програмах.

Наприклад, регіонали Віктор Тихонов та Володимир Демішкан, які балотувалися по Луганській області, обіцяли реалізувати програму «Шкільний автобус» у своїх виборчих округах.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: