Довготривалі компенсації Ощадбанку СРСР

Читать на русском

Уряд України все частіше інформує про регулярне отримання вкладниками колишнього Ощадбанку СРСР компенсацій за знецінені кошти. Не дивлячись на те, що Президент Віктор Янукович обіцяв запустити механізм повернення заощаджень ще у 2011 році, процес розпочався тільки на початку червня поточного року. При цьому якщо у березні Глава держави був певний, що більше шести мільйонів чоловік отримають компенсації  до кінця року, то вже за два місяці Прем'єр-міністру М. Азарову було доручено розглянути питання продовження у 2013, 2014, 2015 роках практики повернення знецінених вкладів населенню, запропонувавши вигідні депозитні умови, аби кошти залишилися в банківській системі України, працюючи на зміцнення її ліквідності.

Аналогічний шлях пройшли і обіцянки Прем'єра, граничні строки яких змістилися з  кінця поточного року  до більш віддаленої перспективи 2013-2015 рр., а застосування спеціальних карток має надати можливість зберегти тисячу гривень і отримати відсотки.

Загалом же протягом трьох місяців виплати отримали 2 мільйони 400 тисяч вкладників Ощадбанку на загальну суму понад 2 млдр 300 млн грн.

Маємо надію, що епопею з компенсаціями найближчими роками все ж буде завершено , а дивні схеми накопичення коштів на рахунках не стануть оновленою формою ошукування людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: